Hoveddel Side topp

Dagens foredragsholdere

Datasenterstrategi i SpareBank 1 – Hvilke valg finnes mellom skyen og egen kjeller?Eivind Gjemdal, SpareBank1

Kraftig vekst, krevde ny serverplattform - Arve Osmundsen, Cegal

Innovasjon og gutsHåkon Tveita, Cosmetic Group

Fra bøttekott til teknologisk høyborg - Harald Tellmann, Tellmann Executive Advisors

Eivind Gjemdal

Konserndirektør IT i SpareBank 1

Datasenterstrategi i SpareBank 1 – Hvilke valg finnes mellom skyen og egen kjeller?

SpareBank 1 Alliansen har i praksis alle side verdier i datasystemene og er helt avhengig av å gi kundene sikker og stabil drift. I en komplisert virkelighet preget av en rekke ulike produktområder, ulike leverandører, alliansemodellen og strenge krav til sikkerhet og oppetid, har SpareBank 1 i dag en moderne struktur for sine datahaller. SpareBank 1 vil i dette foredraget gi tilhørerne en innsikt i valgt modell og faktorene som ligger bak løsningen.   

Bio:
- Siviløkonom fra NHH 1986
- Konsulent / partner i Accenture 1986 – 2002
- Konserndirektør IT i SpareBank 1 2002

Arve Osmundsen

Business Development Manager, Cegal 

Kraftig vekst, krevde ny serverplattform

Cegal AS er en leverandør av IT og GeoScience tjenester til den globale olje- og gassindustrien. Etter flere år med kraftig vekst og et stadig økende antall virtuelle og fysiske servere, var vi nødt til å gjøre et viktig valg av ny serverplattform. Hør hvilke fremtidsplaner og utvalgskriterier Cegal hadde for å velge ny serverplattform og hvilke erfaringer de har gjort etter at ny løsning ble satt i drift.

Arve jobber som Business Development Manager i Cegal med hovedfokus på løsninger for Olje & Gass bransjen. Arve innehar en Master innen kybernetikk fra Universitetet i Stavanger, og han har 20 års fartstid i IT bransjen. De siste årene har han jobbet med rådgiving, utvikling av sikkerhetsløsninger for offshore installasjoner og cloud løsninger for Exploration miljøene. Arve er en av arkitektene bak GeoCloud konseptet som ivaretar fokus på høy-ytelses- og skalerbare løsninger for nevnte bransje.

Håkon Tveita

 CTO, Cosmetic Group AS

Innovasjon og guts

I 2015 tok Cosmetic Group AS, med kjedekonseptene Vita og Vita Exclusive, steget over i skyen med Office365 fra Microsoft og hosting fra TeleComputing. Dette valget ble gjennomført for å bidra til å bedre den enkelte medarbeiders arbeidshverdag og muligheter for utvikling. Alt av operativ IT er dermed satt ut. Med over 500 medarbeidere, årlig vekst på nærmere 30 prosent - og ingen «IT-avdeling» - stiller dette strenge krav til et homogent miljø når det gjelder plattform og teknologier.

Håkon Tveita har mer enn 25års erfaring innen IT, ledelse og rådgivning. Hans erfaring spenner bredt over mange industrier og teknologier, men fremtredende er han kompetanse innenfor Performance-Management, Change-Management og IT-innovasjon. Han har ledet IT-organisasjoner, bygget opp konsulentvirksomhet innen Business Intelligence og gitt råd til nærmere 100 selskapet både internasjonalt og i Norge. Håkon sin lidenskap er å bistå selskaper og individer med å nå målsetninger de knapt trodde var mulig, noe han har hatt gleden av å gjøre i mange år.

Dagfinn Bach

 grunnlegger og styreleder i Bach Technologies

Big Data for musikk- og bil-industri    

BlueFjords Datasenter innerst i Sognefjorden (Luster), huser verdens største tjeneste for radio-monitorering. Datamaskinene der holder styr på mer enn 17 000 radiostasjoner over hele verden.

Metadata om musikkavspillinger samles inn hvert tiende sekund og matches mot en metadatabase med en MPEG-7 basert forhåndsanalyse av 25 millioner musikkspor. Resultat blir en revolusjonerende premium-tjeneste for den nye generasjonen "Connected Cars". 

Dagfinn Bach har vært en pioner i den digitale musikkbransjen, og var med på å utvikle den første mp-3 spilleren. Han er grunnlegger og styreleder i Bach Technology, selskapet som står bak musicDNA. Teknologien som selskapet tilbyr er utviklet i samarbeid med forskningsinstitusjoner i Norge og Tyskland.

Frode Fagerhaug Kolvik

 Service Manager Service Integration, DNB IT and Operations

DNB ønsker å bli Europas beste på IT og driftsleveranser

DNBs ambisjon er å bli Europas beste på IT og driftsleveranser. Det er et hårete mål, og det vet vi – men det er slik vi liker det i DNB. EN av beslutningene på veien mot målet har vært å samle «alt vi har» i to datasentre – begge i Norge, men i forskjellige geografier. Topp moderne, Tier III – sertifisert (Uptime Institute) og med grønn profil. Videre har vi prioritert frikobling av datasenterleveranser fra driftstjenester. Det betyr at vi i fremtiden kan bytte driftsleverandør uten å flytte alle datamaskiner til denne leverandørens datasenter.

Frode Fagerhaug Kolvik jobber som Service Manager innenfor Service Integration i DNB IT and Operations. Service Integration skal ivareta forretningens interesser i et multileverandør-landskap og sikre at DNB sine leverandører i samarbeid leverer sikker og stabil drift over tid. Frode Fagerhaug Kolvik har bred erfaring fra flere bransjer innen IT strategi og implementering, og har den siste tiden hatt en ledende rolle i implementering av DNB sin nye driftsleverandør HCL.

Harald Tellmann

Partner / Managing Director, Tellmann

Fra bøttekott til teknologisk høyborg

Veien fra bøttekott til datarom har de aller fleste lagt bak seg nå. Hva skiller så et profesjonelt bøttekott fra et moderne datasenter? Vi får høre litt om hva det er som motiverer virksomheter til å flytte inn i moderne datasenter, og ikke minst hvilke fasiliteter man skal forvente å finne her.

Harald har bakgrunn som IT-ingeniør. Han startet selskapet ASP Norge i 1999, og har gjennom 15 år bistått en rekke virksomheter med sourcing av IT. Harald kjenner leverandørmarkedet for IT tjenester svært godt, og har fulgt utviklingen av innen datasenter tett gjennom de oppdrag som selskapet har hatt. I januar 2015 endret selskapet navn fra ASP Norge til Tellmann Executive Advisors, selskapet har 21 ansatte.

Mats Andresson og Håkan Persson

Mats: Marketing Director, Lefdal Mine DC
Håkan: Head of Scandinavian Product Management, Rittal

Industrialisering av datasentre 

Lefdal Mine Datacenter (LMD) bygger et 120 000 kvadratmeter anlegg nær Måløy. Deres mål er å bli ledende innen Europa hva gjelder kostnadseffektivitet, sikkerhet, fleksibilitet og bærekraft. For å nå det tar de i bruk modulære og standardiserte datasenterløsning. LMD har valgt en løsning som kombinerer fleksibilitet med fordelene av standardisering, et ferdig montert datasenter som leveres innen en kortere tid, men er basert på de testede, pre-sertifiserte komponenter du forventer fra volumproduksjon. Det er en raskt økende etterspørsel etter datasenterplass. Uavhengige kilder forutser et behov for 60 nye storskala datasentre i Europa frem til 2020. Som en leverandør i dette markedet er det viktig å ha kapasitet tilgjengelig. Kunden har behov for kostnadseffektiv datasenterkapasitet, dette krever standardisering, sikkerhet og kort leveringstid.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn