Hoveddel Side topp

Foredragsholdere/Speakers

Eirik Wærness

Chief Economist, Statoil

"Tilstanden i den norske oljebransjen" (NOR)

Sjefsøkonom Eirik Wærness i Statoil kommer i dette foredraget snakke om globale utfordringer og at verden trenger mer energi – og om hva det innebærer for norsk olje- og gassvirksomhet. Litt om situasjonen i markedet og en del om det langsiktige perspektivet.

Speaker bio: 
Trained as an economist at Norwegian and international universities, Eirik Wærness has broad experience with research and management from government, academia and private sector companies. Currently, he is serving as Chief Economist in Statoil, one of the world's largest oil and gas companies and Scandinavia's largest company. In the period 2010-2013 Eirik was a Government-appointed member of the Executive Board of the Central Bank of Norway (Norges Bank). From 2014, Eirik is a member of World Economic Forum's Global Agenda Council on the Future of Oil & Gas.

His knowledge spans wide areas of economics and finance, including energy economics, macroeconomics, tax analysis and reporting, corporate strategy, investment analysis, and performance management.. His job experience includes different positions in the Norwegian Ministry of Finance, Total E&P Norway, Econ Pöyry and Statoil.

Specialties: Energy economics, Macroeconomics, Strategy development and implementation, Tax policy, Scenario analysis

Svein Bjørnstad

VP IT/Direktør IT, Dolphin Drilling

"Samhandling utenfor serverrommet" (NOR)

Økt fokus på kjernevirksomhet ved tjenesteutsetting, har endret IT-funksjonen i Dolphin Drilling.

Den sterke veksten av store driftsmiljøer har fått mange IT-ledere til å frykte fremtiden. Er det et håp for IT-medarbeiderne etter at lyset på serverrommet er slukket? Hør hvordan IT har omdefinert sin rolle og arbeider tettere med forretningen. Ved å fokusere på kjernevirksomheten, har det gitt mulighet til å innføre nye løsninger rundt samhandling, målstyring og barrierekontroll - hvor ekstern kompetanse blir trukket inn ved behov.

Speaker bio: 
Svein Bjørnstad er VP IT i Dolphin Drilling, og har de siste to årene ledet en omstilling av IT avdelingen for å arbeide nærmere mot forretningen. Han har tidligere vært en pioner innen bruk av ny teknologi innenfor flybransjen i Norge, med bl.a. utvikling av ePass – billettløse reiser og mobile selvbetjeningsløsninger. Han ledet selskapet Braathens IT Solutions i 10 år og har i tillegg innehatt flere andre ledende IT-stillinger.

Jan Eivind Danielsen

Enterprise Architect, Bouvet 

"Hvordan bygger man en IT funksjon som driver frem effektive prosesser og økt verdiskapning?"

IT-funksjonen i et selskap kan være en løsningsorientert pådriver for forretningsutvikling og en forutsigbar støtte for kjernevirksomheten. Dette handler om like deler kulturbygning, metodikk og teknologi.  I 2014 ble EU sitt e-Competence Framework og TOGAF sitt IT4IT Reference Architecture gjort kjent i industrien. Disse rammeverkene komplementerer hverandre på en god måte og gir virksomheter de komponentene som trengs for å forme sin egen strategiske og proaktive IT funksjon.

Danielsen vil forklare hvordan man kan ta i bruk de sentrale elementene fra rammeverkene på en pragmatisk måte og tilpasse dem sin egen virksomhet. Dette inkluderer hvordan du kompletterer ”problem” og ”incident” prosessene dine med ”demand management” og ”business planning”? Hva er de viktigste rollene som driver disse prosessene og hvilke krav stilles til dem?

Speaker bio:
Jan Eivind Danielsen er sertifisert virksomhetsarkitekt og sentral i Bouvet sin tjenesteutvikling. Han bruker krevende kundeprosjekter og oppdragsgivere som kravstiller for Bouvet sin metode- og konseptutvikling. 

Han har over 15 års erfaring innen strategiutvikling og endringsprosesser i Olje- og Gass sektoren. Erfaringen hans spenner i fra strategiprosjekter for utvikling av FoU porteføljen med tilhørende asset-planer for Statoil og Shell. Han har utviklet metoder for proaktiv støtte av boreoperasjoner i Statoil og mer effektive prosesser og systemstøtte til ConocoPhillips sitt Inspeksjonsmiljø. De siste årene har han fokusert på overgangen fra leteselskap til operatørselskap med et fokus på IT funksjonen og arbeidsprosesser/styringssystemet. Han var sentral i Wintershall sin overtagelse av Brage plattformen og bisto med Det norske sin overtagelse av Marathon og Alvheim.

Knut Riiber

IT-sjef, Bayerngas Norge

"Filling the gap between IT and Geoscience" (NOR)

Hvordan vi kan optimalisere hverdagen til hver geoscience-medarbeider ved å fylle gapet mellom IT og Geoscience?Presentasjonen vil forklare hvordan Cegal og Blueback Reservoir leverer en optimalisert Petroteknisk løsning for Geoscience-miljøet i et oljeselskap. Dette vil bli vist ved hjelp av Bayerngas Norge som en casestudie, hvor Cegal og Blueback Reservoir leverer både IT-infrastruktur, programvare og drift.

Speaker bio: 
Knut Riiber er IT sjef i Bayerngas Norge. Et av de mest ekspansive oljeselskapene i Nordsjøen (norsk, engelsk og dansk sokkel). Han har bakgrunn fra Forsvaret og har vært leder for moderniserings- og effektiviseringsprogrammene «Argus/Fokus» i perioden mellom 2000 og frem til 2010, der hensikten var å bruke teknologi for å effektivisere og skape et mer relevant Forsvar. Riiber har vært kontingentsjef for de norske styrkene i Afghanistan, fra sommeren 2010 og frem til vinteren 2011.

Frode R. Helgesen

Sjefskonsulent, Capgemini

"Outsourcing: Bedre kvalitet? Lavere kost? Er begge deler mulig?" (NOR)

Mange virksomheter er nysgjerrige på outsourcing. Noen hevder å ha opplevd gode effekter både i forhold til kvalitet, respons og stabile leveranser, i tillegg til reduserte kostnader. Vi vil skissere de ulike sourcingsmodellene og dele våre erfaringer rundt dem. Hva mener vi har fungert og hva burde vært gjort helt annerledes? Hvordan har vi sikret at forholdet mellom kunde og leverandør ikke har surnet? Og hvis man er interessert i å gå videre på slike modeller; hvordan kommer man i gang og hva er viktig å tenke på?

Speaker bio: 
Frode er utdannet sivilingeniør fra NTH i Trondheim og har lang erfaring  som leder. De siste fire årene har han vært ansatt som Sjefskonsulent i Capgemini og har nå en rolle i et større outsouringsprosjekt i Stavanger. Frode liker å stille spørsmål ved det etablerte og tillater seg å tenke utenfor boksen. Sammen med sine medarbeidere tilstreber han dager fylt med faglige utfordringer og humor – alvor og det uhøytidelige i god blanding! Frode er ydmyk ovenfor andres kunnskap, og tror sterkt på synergieffekter når flere med ulik kunnskap jobber sammen mot et felles mål.

Marit Bjordal & Emil Andersen

Prosjektleder, EPIM & Chairman i referansegruppen for ELH-prosjektet, ConocoPhillips

"Forbedret logistikk på norsk sokkel" (NOR)

Operatørene er avhengige av en robust, samhandlende forsyningskjede for raske og presise leveranser. Svake ledd bidrar til inaktivitet og forsinker operasjonen. Økte kostnader blir resultatet.

EPIM LogisticsHub (ELH) vil gjøre det mulig å dele sporingsdata for CCU’er – og i fremtiden deres innhold - på tvers av selskaper via en felles løsning som er tilgjengelig for alle aktørene på norsk sokkel.

ELH  kan bidra til å øke effektiviteten med opptil 25 % og gjøre driften på norsk sokkel tryggere, mer effektiv og konkurransedyktig. 

Speaker bio: 
Marit er utdannet siv.ing. i fysikk fra NTH, og har en doktorgrad i materialteknologi.  Har erfaring som forsker og rådgiver i SINTEF, og fra produktutvikling og ledelse i Laerdal Medical.  Er prosjektleder for LogisticsHub-prosjektet hos EPIM. 

Emil Andersen har deltatt i arbeid med RFID på norsk sokkel siden 2007. Han har også jobbet med RFID løsning innen beredskap offshore og ELH-prosjektet – Chairman i referansegruppen.

Cato Evensen og Fredrik L. Andersen

Regional Sales Manager, Palo Alto Networks og Regional Sales Manager Norway & Iceland, Aruba Networks

"Sikker mobilitet med dagens trusselbilde" (NOR)

Energyworld 2015 har satt fokus på IT for effektivisering og verdiskapning. Dette igjen fører med seg økt behov for mobilitet og frihet for de ansatte. Det er blitt helt vanlig at flere og flere mobile enheter benyttes både på innsiden og utsiden av bedriftens sikkerhetsperimeter. Samtidig er mobile enheter mål for en stadig økende trend av å bli mistet eller stjålet, malware angrep og data lekkasje, m.m.

Hvordan kan vi sørge for økt mobilitet samtidig som vi ivaretar sikkerheten? F5 IT har fått med seg Aruba Networks og Palo Alto Networks på årets konferanse for å snakke om blant annet:

• The adoption of Adaptive Trust

• Utilizing enhanced visibility and contextual data

• Wireless and wired enforcement designed for mobility

Annika Herold

Teamkoordinator - administrativ systemutvikling, Oljedirektoratet

«Appsolutt» i Oljedirektoratet (NOR)

OD er opptatt av å være en god arbeidsplass der ansatte har mulighet til å utvikle seg og jobbe med de beste teknologiske verktøyene og løsningene på markedet. Med nye apper, nytt operativsystem, nye PC`er med berøringsskjermer og oppgradert internportal, har Oljedirektoratets medarbeidere opplevd nok en innholdsrik høst. Annika Herold vil dele de erfaringene OD har gjort med å ta i bruk ny teknologi. Hva var suksess, hva kunne vært bedre og hvordan motiverer man brukerne til å ta nye løsninger i bruk?

Speaker bio: 
Annika Herold har sin utdannelse fra BI innen medier og kommunikasjon. Hun har en allsidig bakgrunn fra reklame- og IT-selskaper der hun har arbeidet med digitale kommunikasjons- og samhandlingsløsninger. Annika har deltatt i flere større prosjekter hos kunder i mange ulike bransjer. Hennes kompetanse spenner bredt: fra ide- og konseptutvikling til gjennomføring og utrulling av digitale løsninger.  Siden oktober 2013 har Annika vært ansatt i OD der hun blant annet har rollen som koordinator for et team innen administrativ systemutvikling. Herold er kreativ, uhøytidelig og ærlig i sin kommunikasjonsform.

Terje Sporsem

"Et latterlig perspektiv på IT og oljebransjen" (NOR)

Terje Sporsem gir i dette standupshowet sine betraktninger rundt IT og oljebransjen. Og en del helt andre ting.

Speaker bio:
Terje Sporsem er en av Norges mest drevne og allsidige standup komikere. Med flere tusen show i bagasjen og med bred erfaring fra både TV og radio gjør det Terje til en komiker som aldri slår feil. Hans evne til å blande uventede temaer med det lett gjenkjennelige, og med politisk og satirisk snert, har gjort at Terje de senere årene har blitt en av de mest populære komikerne vi har i landet.

Han har satt opp flere show og forestillinger som har fått veldig gode kritikker, men med forestillingen ”KRIG” etablerte Terje seg som en av Norges virkelig store showkomikere. Showet ble spilt over hele landet til publikum og anmelderne sin unisone hyllest, og høstet femmere eller seksere overalt.

Terje debuterte på TV med skjult kamera-programmet ”Judas” på TVNorge i 2003 og har siden vært programleder eller fast deltaker i en rekke programmer; blant annet ”Skaperen”, ”9 av 10 nordmenn”, ”Grip Mikrofonen” ”TV 2s Artistgalla”. I 2012 var han også å høre hver dag i Norges største morgenradioprogram – ”P4s Radiofrokost” og i 2014 vant han ”Masterchef” på TV3

Terje er gjennom årene mye brukt på event for næringslivet. Han gjør både rene humorinnslag, konferansier og musikalsk underholdning. Han er alltid godt forberedt og spesialtilpasser til hvert enkelt arrangement. Med Terje på scenen kan dere være trygg på at kvelden er i de aller beste hender.

Lars-Erik Ydstie

IT-sjef, Det norske

"Fra leteaktør til oljeprodusent: en krevende, spennende og utfordrende IT-reise" (NOR)

Det norske fant Ivar Aasen-feltet i 2008. I fjerde kvartal 2016 produseres den første oljen fra feltet. Hvilke utfordringer har Det norske, ut fra et IT-perspektiv, møtt på veien dit? Stikkord er finanskrise, eierskifter, aktiv konsolideringsaktivitet i bransjen, stor variasjon i oljepris, økte kostnader på den norske kontinentalsokkelen, utsetting av bygging til Østen. Spesifikt for Det norske er også funnet av Johan Sverdrup i 2011, hovedkontor i Trondheim og oppkjøpet av Marathon Oil Norge i 2014. Sist nå oppleves en 5-års bunn i oljeprisen, der «alle» oljeselskaper varsler nedtrapping og utsettelse av investeringsforpliktelser. Hvordan har IT i Det norske planlagt og organisert utbyggingsaktiviteten? På hvilken måte har IT vært en sentral premiss-  og bidragsyter for å gjennomføre en vellykket integrasjon med Marathon Oil Norge? Hvilke strategiske valg er tatt? Hvordan er erfaringene så langt, og hvilke utfordringer står man overfor frem til produksjonsstart på Ivar Aasen-feltet i 2016? 

Speaker bio: 
Lars-Erik er utdannet IT-ingeniør fra NKI Ingeniørhøgskolen og har lang erfaring som IT-leder i blant annet Alcatel, Nidar, Q-Free, Trondheim Energi og Statkraft. De siste seks årene har han vært CIO i Det norske oljeselskap og har vært ansvarlig for å levere IT sitt bidrag til selskapets spennende historie og reise fra leteaktør til oljeprodusent. Lars-Erik har strategisk kompetanse, god forretningsforståelse samt dyp nok faglig IT-kompetanse til både å utfordre egne fagmedarbeidere og de ulike forretningsenhetene i selskapet. Lars-Erik er en typisk lagspiller som er god på organisasjons- og relasjonsbygging. Han realiserer egne mål gjennom å gjøre kollegene god, er en god motivator og får det beste ut av sin organisasjon.

Ronny Stavem

Sales Specialist, Identity and Access Management, Dell Enterprise Security EMEA

"Bedre sikkerhet - bedre business" (NOR)

Sikkerhetsrisiko utgjør mer enn en trussel mot dine data - de holder forretningen din tilbake. Ved å stole på eksisterende IT-sikkerhetsløsninger som opererer i siloer, kan resultatet bli at hullene og kompleksiteten som oppstår, svekker effektiviteten og sløser med ressursene som du investerer. I dag er det viktig at sikkerhetsløsningene jobber sammen med bedriften - ikke i mot.

Speaker bio: 
Ronny Stavem jobber som Evangelist i Dell Enterprise Security teamet med fokus på Identity and Access Management samt nettverkssikkerhet. Han har jobbet innenfor sikkertsdomenet i nærmere 10 år bl.a gjennom egen virksomhet, og de siste 5 årene som seniorrådgiver og forretningseier av Identity and Access management i Steria Norge. Ronny startet i Dell Enterprise Security teamet i februar 2014.

Serhii Konovalov

Global O&G and Energy Practice Lead, Cisco

"IT convergence is the foundation for integrated operations" (ENG)

The pressure on cost is forcing the operators and the services companies to automate. The integration of systems across the three disciplines is key to a lower cost of operation. This requires an innovative approach to operational technologies and challenge the traditional operating models as well as the traditional IT-architectures. Cisco will share from our extensive experience in helping the world largest oil companies on this journey.

Gøran Andersson

Director Partner Cloud, Microsoft Europe

"Delivering business agility with Hybrid Clouds"

Cloud bears the promise to revolutionize how IT is adding value to the strategic core of any company. How can Cloud Service Providers of tomorrow truly deliver on this promise and make IT friction free to Small and medium sized businesses by leveraging the possibilities available in both public and private Clouds? The combination of the two will provide the economics, productivity and agility companies need to reach their strategic goals.

Speaker bio: 
Gøran Andersson is Cloud Solutions Provider Lead at Microsoft Western Europe. He is responsible for driving Cloud and Hybrid Cloud business development with Hosting and Service provider partners. In this role he is responsible for driving recruitment, sales and marketing with partners who are looking to deliver Hybrid Cloud Services. Gøran joined Microsoft in 2007 and has been key to building partnerships and growing Microsoft’s Partner Cloud business, which has resulted in an impressive growth for Microsoft and its partners.

Sigbjørn Barlaup Pedersen

Information Manager at Wintershall Norge AS / Assistant Professor at University of Stavanger, UiS Business School 

"Tøffere marked krever nye IT-løsninger. Er bransjen forberedt?" (NOR)

Fallende oljepriser, lavere marginer, små og marginale felt og krevende haleproduksjon. Oljeselskapene står foran flere utfordringer som krever nye løsninger, mer effektive driftsmodeller og en ny form for samarbeid med IT-bransjen. Wintershall Norge AS er en representant for denne nye generasjon oljeselskaper som  ser muligheter i dette nye markedet. Selskapet  er i ekstrem vekst, har klare krav til fleksibilitet og lønnsomhet, og har på kort tid gjennomført omfattende migrasjonsprosjekter med stor suksess. Hvilke erfaringer har Wintershall Norge AS gjort seg, og hva forventer de av IT bransjen? 

Speaker bio:
Sigbjørn Barlaup Pedersen har en kombinert industri-, forsknings, og undervisnings bakgrunn. Dette inkluderer mange års erfaring fra generell ledelse, konsulent arbeid, og prosjektledelse av bl.a. FoU- og organisasjonsutviklings- prosjekter både innenfor private og offentlige virksomheter. 

For øyeblikket har Sigbjørn Barlaup Pedersen ansvaret for å bygge opp og lede avdelingen Information Management & Technology hos Wintershall Norge As. Avdelingen leverer alle IT-,  telekommunikasjons-, data management-, dokument forvaltning- og grafiske tjenester i selskapet. Sigbjørn Barlaup Pedersen har også en bistilling ved Handelshøgskolen på Universitetet i Stavanger hvor han er ansvarlig for forelesninger og forskning knyttet til det tverrfaglige området  organisasjon, ledelse og strategisk bruk av informasjon og IT.



Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn