Hoveddel Side topp

Styrke barriereforståelse gjennom bruk av spillbasert læring

Vidar R. NilsenRådgiver (Prosess) i Anleggsteknologi i Gassco AS

Gassco hadde et ønske om å styrke barriereforståelsen blant sine ansatte. Et av grepene som ble tatt for å oppnå dette, var å sette i gang en pilot hvor en utforsket spillbasert læring i organisasjonen. Piloten involverer utprøving på Gasscos hovedkontor og landfallsterminaler i Tyskland, Belgia/Frankrike og England. Hovedmålene er å kartlegge, teste og evaluere forskjellige løsninger. Både de etablerte i markedet og selskaper som ikke hadde drevet med dette ble invitert inn i de opprinnelige anbudene. Mandatet til piloten hadde åpning både for å kjøpe inn eksisterende løsninger og gå i inngripen med leverandører for utvikling av tilpasset innhold.

Fulldigitaliserte HR-prosesser, IT-kompetanse og endringsledelse

– Nøkkelfaktorer i Mestergruppens ambisjon om å forandre byggebransjen

Jenny Mollung – HR-direktør i Mestergruppen

I 2021 startet Mestergruppen jobben med å implementere ett nytt felles skybasert HR-system for alle sine selskaper og virksomheter med totalt 1600 medarbeidere. Målet var å tilby et godt styringsverktøy for HR og ledelse med høy datakvalitet, støtte lederne i å utføre god ledelse og samle hele Mestergruppen på tvers av organisasjoner. Valget falt på CatalystOne som leverandør.

Med bred IT-kompetanse og forståelse for systemarkitektur kunne HR-avdelingen hos Mestergruppen sette klare mål for hvordan HR-data skulle flyte mellom Mestergruppens forretningssystemer. Dialogen med IT var klar og tydelig slik at målet om kun én kilde til HR-masterdata kunne nås. Samtidig jobbet man målrettet med endringsledelse og internkommunikasjon for å skape engasjement.

HR-direktør Jenny Mollung deler sine tips til en vellykket implementering og hvordan man klarer å få med alle lederne som heia-gjeng.
Jenny har lang erfaring fra både privat og offentlig sektor med transformasjon, digitalisering og organisasjonsdesign.

Hvordan forebygge at dine gode kolleger forsvinner ut døren?

Cecilie Lycke – daglig leder i Motivati

Vi er inne i en tid med rekordmange stillingsutlysninger, og det er mange som er i modus til å søke etter ny jobb etter den lange perioden med hjemmekontor. Dette blir det mye uønsket turnover av.

Det er ikke bare kostbart å erstatte medarbeidere, det kan også bli et tap for kollegaene som påvirker motivasjonen. I tillegg kan man oppleve en smitteeffekt, og det er ingen morsom spiral å ende opp i. Hva er gode tiltak?

Du vil også bli kjent med Motivati lederverktøy og deres medarbeidersamtale proppfull av god funksjonalitet. Både forskning og praksis har vist at den unike innsikten verktøyet gir, setter standarden for mer verdifulle samtaler basert på hva den enkelte har behov for i sin arbeidshverdag. Den gir et godt utgangspunkt til å forstå hva som er viktig for at hver enkelt medarbeider skal holde motivasjonen oppe, og du får mulighet til å forebygge oppsigelser, fravær og tap av produktivitet. 

Sammen med et faglig sterkt og engasjert team som du kan treffe på standen til Motivati, har hun gledet seg over å kombinere solid HR-kompetanse og skyteknologi til å utvikle et verktøy som forsterker, forenkler og effektiviserer samspillet mellom medarbeider og leder.

Fornøyde medarbeidere lønner seg!

Når medarbeideren er mangelvaren

Martin Jonassen – rådgiver i Martin Jonassen AS

HR-utfordringen er klar med den laveste arbeidsledigheten på lang tid, store mengder ledige stillinger og stor bevegelse i ansattmassen. Vi ser på hvordan HR-teknologi kan brukes til å redusere turnover, øke medarbeidertilfredsheten og lage en attraktiv arbeidsplass.

Store grupper av bransjer klarer nå ikke å rekruttere nok medarbeidere, og medarbeiderne som allerede er der presser lønninger med konkurrerende jobbtilbud og står i fare for å slutte. Løsningen er bevisste holdninger til hvordan HR og ledere håndtere dette, og ikke minst hvordan HR-systemene kan hjelpe oss.

Datadrevet HR

Bernhard Hecker – VP product i Sympa

Verden endrer seg raskt, og etterspørselen for at HR skal utvikle seg er høyere enn noen gang. Hybridarbeid, ukjente risikoer og ny teknologi er alle trender som legger mye press på HR for å bli bedre, sterkere og raskere. Kan datadrevet HR være nøkkelen til å møte disse kravene? La oss diskutere sammen og se om vi kan forstå dette emnet enda bedre.

Proplan HRM: fra GDPR til automatisering av HR-prosesser

Tor Ommund Ljosland – daglig leder i Proplan Utvikling
Sunniva Lomeland – produkteier i Proplan Utvikling

Proplan HRM har på kort tid gått fra et «best of breed» SaaS-system innen GDPR og dokumentlagring, til å dekke et vidt spekter av HR-funksjoner for norske bedrifter. 

I dette foredraget vil du høre hvordan Proplan Utvikling brukte moderne metoder for idéskisse og prototyping da de utviklet sin nyeste modell for automatisert onboarding av ansatte. Produkteier Sunniva Lomeland tar oss gjennom stegene fra idé til ferdig kodet produkt, hvilket ble gjennomført som en Google Design Sprint i sammen med utvalgte kunder, ekspertgrupper og tekniske ressurser.

Stikkord for dette foredraget er moderne applikasjonsutvikling, brukerinvolvering og lekkert grensesnitt.

Læringskultur og kompetanseutvikling

Geir Balsnes – Director Advisory Services i NTT DATA Business Solutions

Hvordan skaper man en sterk læringskultur og kompetanseutvikling på arbeidsplassen og hvordan kan man dra nytte av HR-teknologi for å understøtte disse prosessene? Dagens HR-systemer gir muligheten til å jobbe med kompetanser på tvers av prosessområder, men for å realisere gevinstene krever det også mye funksjonelt arbeid. Geir Balsnes deler sine erfaringer om hvordan man kan tilnærme seg dette i praksis.

HRs viktigste fokus - AI og motiverte medarbeidere

Stefan Robsén – direktør i Cornerstone Norden og Baltikum

Stefan deler sine tanker om hvordan organisasjoner må tenke nytt når det kommer til hvordan de leder og utvikler sine ansatte for å lykkes i dagens arbeidsmarked.

Han tar opp spørsmål som:
- Hvordan tilpasser norske bedrifter seg til en den nye måten å jobbe på med økt fokus på engasjement, trivsel og motiverte medarbeidere?
- Hvordan kan vi identifisere, utvikle og hjelpe både ansatte og organisasjoner med å øke kompetansen – drevet av AI?
- I tillegg deler Stefan Cornerstone sin strategi for å styre kompetanse og kompetanseutvikling.

Paneldebatt – Bør HR overta deler av IT-sikkerheten?

IT-sikkerhet blir ofte et teknisk spørsmål, men handler vel så mye om mennesker. Hører bygging av sikkerhetskultur hjemme i HR, og vil god kultur kunne medføre at IT kan slippe mer opp på begrensninger og krav som er krevende for brukerne? Har den neste nyansatte i HR tittelen HR-sikkerhetsoffiser?

I debatten ønsker vi å belyse utfordringene ved at IT stiller stadig strengere krav og strammer inn på brukernes frihet, ofte for å kompensere for at medarbeiderne våre har for dårlige instinkter når det for eksempel kommer en rar e-post. IT forstår teknologi og HR forstår mennesker, men betyr det at IT-sikkerhet er et HR-ansvar?

Debattleder: Martin Jonassen - rådgiver i Martin Jonassen AS

Deltakere:
Ingeborg Døsen 
– People & Organizational Development Manager i Komplett Group
Roger Ison-Haug - CISO i StormGeo
Kim Borgeteien - Head of Cyber Security i Forte Digital
Anders Løvøy - ansvarlig redaktør i Computerworld

Anskaffelse av et helhetlig HR-system på veien mot verdens beste næringsmiddelverdikjede

Eli-Marie Rolseth – HR-sjef i Norsk Kylling
Silje Storsand Ustad – HR-rådgiver i Norsk Kylling

Norsk Kylling sin visjon er å skape verdens beste næringsmiddelverdikjede gjennom å sette en ny standard for ansvarlig, effektiv og innovativ produksjon. De siste årene har bedriften gjennomført en betydelig snuoperasjon, og har store ambisjoner for videre vekst og utvikling. På veien dit er anskaffelsen av 4human som HR-system, som følger arbeidstakers livsløp i bedriften, en viktig faktor.

Shaping Employee Experience in Telenor through Employee Journey Mapping methodologies & using Workday HRIS as an enabler

S M Sayed Hossain Rubel, Business OwnerHRIS & Digital Employee Experience at Telenor Group

The session will demonstrate a step-by-step process how to initiate Employee Experience Design process from the scratch through Employee Journey Mapping methodologies. How HR can continuous listen to people to understand what matters most for them, address the defining moments and finally building solution based on the data-driven Prioritization & using Workday as an enabler.

Når IT-sikkerhet blir et HR-ansvar

– Komplett Group og Computas deler erfaringer

Preben Huseby – rådgiver i Computas
Ingeborg Døsen – People & Organizational Development Manager i Komplett Group

En fersk undersøkelse utført av Computas viser at 7 av 10 ledere frykter dataangrep som følge av menneskelige feil og manglende kompetanse blant de ansatte.

Der datasikkerhet tradisjonelt har vært IT-avdelingens ansvar, ser man nå en trend hvor HR i større grad får oppgaven med å sikre ansattes sikkerhets-kompetanse. Men hvordan kommer man i gang?

Ingeborg Døsen fra Komplett Group vil sammen med Computas presentere hvordan de har startet arbeidet med å bygge en solid sikkerhetskultur.

Hvordan jobber Askeladden & Co med å etablere og skalere HR-prosesser på tvers av 20 ulike selskaper og bransjer?

Mette Hole - Head of People i Askeladden & Co

Askeladden & Co står bak selskaper som bl.a. Dr.Dropin, Squeeze, Rebil, Olio og Randi, og er med det inne i alt fra helse og velvære, til servering og underholdning. De leverer tjenester både i forbruker- og bedriftsmarkedet, og selskapene befinner seg på ulike stadier, med alt fra konseptutviklingsfase, til mer veletablerte selskaper med flere hundre ansatte.

Mette er Head of People i Askeladden & Co, og jobber med å etablere HR- og rekrutteringsprosesser på tvers av de ulike selskapene. Med mye av det samme fokuset som ligger bak suksessen med kundereisene, nemlig enkelhet og god teknologisk støtte, etablerer de HR-prosesser med de ansatte i fokus. Men hvilke HR-prosesser og verktøy etableres i en tidligfase? Og hvordan jobber de aktivt med å rigge hvert enkelt selskap for skalering i et raskt tempo? Mette skal fortelle om hvilke utfordringer og muligheter de møter på, og hvordan de jobber med å hente ut synergier på tvers av de ulike selskapene.

Engasjement og trivsel er både et individuelt og kollektivt ansvar, hvordan jobbe med dette i praksis

Eilin Kaaby Gillesen - Chief People & Culture Officer i Simployer
Karina Sandell LauritzenHR Businesspartner i Simployer

I en hverdag der det er lav arbeidsledighet og stort behov for nye ansatte øker presset på arbeidsgivere og HR.  

Gillesen og Lauritzen viser hvordan HR i Simployer har lagt om strategien til å fokusere på engasjement og har satt dette som hovedfokus igjennom alle inititaiver som gjennomføres. I simployer tror vi på at engasjement er "hjertet" i alt som gjennomføres og en av hovedfaktorene til lav turnover.

DFØ HR – felles HR-system i staten

Julia Olderskogleder HR-programmet, DFØ

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) leverer lønns- og regnskapstjenester til over 90 prosent av statsforvaltningen. Vi har etablert et fellesstatlig HR-system basert på SAP SuccessFactors, med en tett integrasjon til eksisterende lønnssystem (SAP HCM). Systemet ble lansert for DFØ selv i januar, og to eksterne pilotkunder i juni. Vi har etablert et konsept for fabrikkutrulling, som skal sikre god og effektiv implementering av løsningen hos flest mulig kunder fremover.

Implementering & bruk av SDWorx

Sverre Holger Jensen – People & Culture Director i Lyreco
Johan Nyman – Enterprise Account Manager i SD Worx

Søkeresultater

Sidebunn