Hoveddel Side topp

Thomas Smedsrud

Prosjektleder, BigMed-prosjektet

Thomas Smedsrud  leder BigMed-prosjektet ved Intervensjonssenteret på OUS. Prosjektet skal legge til rette for presisjonsmedisin ved bruk av stordata og er et fyrtårnprosjekt i Forskningsrådet. Smedsrud er lege og har blant annet bakgrunn fra McKinsey og Accenture.

Bjørn Næss

Produkteier i DIPS

Lettbeint og bærekraftig innovasjon over etablerte standarder for eHelse

eHelse systemene skal gi våre fantastiske helsearbeidere verktøy og applikasjoner som støtter og effektiviserer deres hverdag. Løsningene skal sikre god kvalitet i pasientforløpene og de rette tiltakene skal iverksettes til rett tid. Alltid og hver gang.

I realiteten oppleves dagens eHelse systemer som komplekse, konservative og fragmenterte. Etter 30 år med elektroniske eHelse applikasjoner plages vi fortsatt med siloer med kliniske data. Mange leverandører og helsetilbydere skjuler sitt datadesign for å fremme egen suksess. Det er fokus på meldinger og dokumenter og kostnadene stiger for hver nye applikasjon. 

Noen jobber hver eneste dag for å endre på dette. Det finnes løsninger som sikrer lettbeint og bærekraftig innovasjon, og som benytter etablerte standarder. Det finnes løsninger med åpne informasjonsmodeller. Løsninger som tilgjengeliggjør data for et felles paradigmeskifte for eHelse løsninger. Løsninger som endelig gir helsearbeidere tilgang til innovasjon og fremskritt.

I dette foredraget får du høre om plattformen, openEHR, som gjør dette mulig, og hvordan denne plattformen kan katalysere for innovasjon utover kjernesystemene.

Bjørn Næss er produkteier i DIPS og har vært veldig sentral i utviklingen av DIPS 3. generasjons EHR, DIPS Arena. Bjørn er en av de fremste spesialistene innen OpenEHR i internasjonalt. Bjørn er utdannet som sivilingeniør og fysioterapeut.   

Margunn Pile Torpe

Seksjonsleder i Helse Vest IKT

Medical imaging networks, image sharing in Helse Vest

I medisinsk diagnostikk, behandling, rehabilitering og oppfølging av pasienter benyttes bilder og video i utstrakt grad. Bilde og video (”imaging”) benyttes både gjennom tradisjonelle PACS systemer, men også ved at bilde og video tas opp gjennom spesialiserte løsninger i ulike sykehusavdelinger, kommunale og private helsetjenester og i økende grad også i hjemmet.

I et behandlingsforløp er derfor tilgang til slike bilder, videoer og ”case notes” som utarbeides gjennom behandlingsforløpet av avgjørende betydning for blant annet:

·      Helsetilbyderen og medisinsk personale sin mulighet til å kunne organisere og effektivisere sin behandlingskjede.

·      Behandlingsresultat og pasientopplevelse.
Helse Vest er en pioner innenfor bildedeling og imaging networks. Helse Vest over tid innført ”imaging networks” i sin region med formål om å oppnå følgende:

  1. Centralized patient history, access to all radiology studies and reports in the whole region. The hospitals have flexible but controlled access to each other’s patient data. This helps to reduce unnecessary transfer of examinations
  2. Balanced workload, possibility to send examination for diagnosis to any clinic or healthcare institution outside your own hospital
  3. Quality improvement, sending extra difficult studies to a subspecialist elsewhere
  4. Research, structured data for clinical research
  5. Patient transfer, Transfer all studies for a patient from one local system to another local system

    I dette foredraget vil tilhørerne kunne høre om og trekke erfaringer fra Helse Vest sin image sharing strategi og erfaring med slike løsninger.

Siri Jensen

Fag- og kvalitetsansvarlig i Kredinor.  
Presenterer sammen med: Linn Tronstad, konsulent innenfor RPA i Capgemini

Kan helsesektoren lære av andre bransjer? Robotic Process Automation (RPA) – et praktisk virkemiddel for digitalisering

RPA er teknologi som muliggjør transaksjonell automasjon dvs. eliminering av manuelle og rutinemessige arbeidsoppgaver slik at ansatte i stedet kan fokusere på jobben som skaper verdi for kundene og virksomheten. «Robotene» er nå blitt tidstyvjegernes beste venn og adopteres for fullt i ulike virksomheter på tvers av industrier og sektorer.

Presentasjonen vil ta for seg hva automatisering gjennom robot-teknologi innebærer, og hvilke typer prosesser teknologien er egnet for. Kredinor vil presentere hvordan de ved bruk av robot-teknologi har oppnådd gevinster i form av både effektivitet og kvalitet. Til slutt vil vi presentere et mulighetsbilde for anvendelse av Robot-teknologi innenfor Helse-domenet.

 

Søkeresultater

Sidebunn