Hoveddel Side topp

Foredragsholderne blir oppdatert fortløpende.

Hva kan 5G-teknologien gjøre for norsk næringsliv, offentlig sektor og samfunnet?

Jan Christian Vestre – Næringsminister (Ap)

  • Hvorfor er 5G viktig?
  • Hva kan 5G-teknologien gjøre for norsk næringsliv, offentlig sektor og samfunnet?
  • Derfor sto myndighetene bak opprettelsen av 5G Industriforum

NRKs erfaringer med 5G

Bjarne Andre Myklebust – distribusjonssef i NRK

Bjarne Andre Myklebust er distribusjonssjef i NRK. Han var tidligere nettsjef og redaktør for nrk.no og yr.no.
I mars 2014 ble Myklebust kåret som den mest innflytelsesrike personen innenfor den «nye TV-industrien» i Norden av VOD Professional.com. Bransjemagasinet la vekt på hans langvarige engasjement for å bruke internett som plattform for moderne distribusjon av TV-innhold. Myklebust toppet listen igjen i 2015.
I 2008 fikk han prisen som «Beste nyskapende redaktør» av Oslo Redaktørforening. Juryen pekte spesielt på suksessen med værtjenesten yr.no som bidro til NRKs vekst.

5G – muligheter for industrien

Sverre Gotaas – CEO i Herøya Industripark
Eirik Andreassen – leder for digitale teknologier og 5G-industriforum i Digital Norway

Foredragsholderne vil fortelle om regjeringens 5G-industriforum, og vise hvordan Herøya Industripark har lagt til rette for uttesting av mulighetene for industribedrifter

Sverre Gotaas leder Herøya Industripark, leder Teknologirådet og er medlem av Energikommisjonen. Sverre har tidligere vært innovasjons- og teknologidirektør i Kongsberg Gruppen, og innovasjonsdirektør i Statkraft. Herøya Industripark er sammen med Telia i ferd med å etablere Nordens beste testsenter for industriell 5G. Han er utdannet kybernetiker fra NTNU.

Eirik Andreassen er leder for digitale teknologier og bedriftsnettverk i Digital Norway – Toppindustrisenteret. Eirik leder også Nemonoor, en norsk EDIH som hjelper små og mellomstore virksomheter med å ta i bruk kunstig intelligens, og er koordinator for regjeringens 5G-industriforum. Han var tidligere toppsjef i Veritas Petroleum Services (Singapore/Rotterdam), et globalt selskap spunnet ut av DNV GL. Totalt har Eirik over 20 års internasjonal ledererfaring, med alt fra prosjektledelse av byggeprosjekter til digitalisering av virksomheter. Han er utdannet sivilingeniør (Naval Architecture) fra NTNU i Trondheim med en Master of Science fra MIT i Boston.

Fast track your Digital Transformation with 5G

5G er nytt og spennende og mange søker svar på hva det virkelig kan bety for forretningen. Hva er verdien? 5G i seg selv kommer ikke til å redde deg, men det vil være en stor ´enabler´ for din digitale transformasjon. Kyndryl skal fortelle, basert på sin erfaring med mange 5G-prosjekter, hvordan du vil komme fortere i mål og vise konkret hvordan 5G blir brukt verden rundt.

Eliú Rodríguez Gómez – Lead Architect – NextGen Network i Kyndryl
Erik de Jager
 –  Director of Sales/Business Development i Kyndryl

Eliu er en infrastrukturspesialist, med mer enn 15 års erfaring i løsningsdesign og implementering av neste generasjons nettverksprosjekter. Han har jobbet i forskjellige stillinger og sektorer med å tilby trådløse løsninger for bedriftskunder og industrikunder som bruker neste generasjons nettverk.
I Kyndryl er han en del av det globale 5G-initiativet.

Erik er direktør for salg og forretningsutvikling og er en del av ledergruppen i Kyndryl Norway. Han har mangeårig erfaring fra it-bransjen, blant annet som salgsdirektør i Basefarm og IST Group.
5G er et strategisk område for Kyndryl som Erik jobber med og er representant i 5G-industriforum. Han har også vært direktør for forretningsutvikling i IntelliSearch og ansvarlig for å bygge opp flere virksomheter i utlandet.

5G i en datadrevet verden: Byggeklossene du trenger for å lykkes

Geir Rostadmo-Strømme – norgessjef i Dell Technologies

Med ekstrem responstid og høy pålitelighet skaper 5G helt nye muligheter for virksomheter til å bygge nye og smarte løsninger. De bruksområdene som har størst nytte av den raske forbindelsen, er der hvor store datamengder må analyseres raskt og resultatet overføres og gjøres tilgjengelig andre steder i nettverket med minimal forsinkelse. Det betyr at 5G vil kunne få stor betydning innenfor blant annet industri, landbruk, produksjonsbedrifter, helsevesen, smarte byer og i transportsektoren på land og til vanns.

I dette foredraget vil Geir Rostadmo-Strømme, snakke om blant annet hvordan edge computing legger grunnlaget for å bygge smarte, oppkoblede løsninger som virkelig utnytter potensialet i 5G fullt ut. 

Geir Rostadmo-Strømme er norgessjef i Dell Technologies, og har mer enn 25 års erfaring fra teknologibransjen. Han har årevis av erfaring med å lære bort hvordan å bruke digitale løsninger for å få konkurransefortrinn, på en bærekraftig måte som etterlater en sunn planet for neste generasjon.

Praktisk bruk av 5G i industrien

Vegard Kjenner – CTO i Huawei Norge

Globalt har private 5G nett allerede blitt tatt i bruk for fjernstyring, automasjon og monitorering i stor utstrekning. Huawei vil gi et innblikk i mulighetene for Norge, med konkrete eksempler og løsninger

Vegard Kjenner har over 20 års fartstid i telekombransjen, med bred kommersiell og teknisk erfaring fra både operatør- og leverandørsiden. Vegard var blant annet ansvarlig for lansering av verdens første 4G-nett, i Oslo i 2009. Har nå jobbet i Huawei i 8 år med fokus på nye teknologier, nå hovedsakelig 5G.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn