Hoveddel Side topp

Daniela Soares Cruzes

forsker, Sintef

Without a Collaborative Culture, You Don’t Have DevOps

Even though agile actively seeks collaboration from all its stakeholders, most agile projects did not extend themselves toward the operations people. To solve this problem, DevOps is introduced. DevOps is a conceptual framework for reintegrating development and operations of Information Systems, which is able to break the wall between developers and operations professionals while automating the process of software delivery and infrastructure changes. But does it? When it comes down to sit together and plan a solution to better meet customer demand, the collaboration between Dev and Ops can go from a fairy tale for a horror story with a blink of an eye. For improving DevOps collaboration a collection of principles and practices, centered around close collaboration and communication between Development and Operations personnel should be in place. It is all about teamwork! This presentation will bring a discussion seven aspects to have better DevOps Teamwork.

Daniela S. Cruzes is a research scientist at SINTEF. Previously, she was adjunct associate professor at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU). She worked as a researcher fellow at the University of Maryland and Fraunhofer Center for Experimental Software Engineering. Daniela Cruzes is the project manager of the SoS-Agile (Science of Security for Agile software Development) project funded by the Research Council of Norway. And she also has worked with different companies in Norway in agile related research. Her interests are agile software development, software security, global software engineering, teamwork, empirical research methods, theory development and synthesis of software engineering studies.

Jon Arild Tørresdal og Anders Sveen

Miles Bergen og Miles Oslo

DevOps for hele organisasjonen

I en verden hvor forutsetningene forandrer seg hele tiden må IT henge med. Bedriften må tilpasse seg, og IT kan ikke være en brems når markedet forandrer seg.

I dette foredraget vil vi se litt på hva DevOps betyr for organisasjonen og hvorfor man må tenke større enn teknologi og verktøy. Du vil også få høre en historie fra Norsk forsikringsbransje, representert ved Frende, om gjennomføring av DevOps og resultatene de oppnådde.

Jon Arild jobber som rådgiver og foreleser med fokus på DevOps og skyløsninger. De siste 10 årene har han jobbet med utvikling og drift for en rekke selskaper med utgangspunkt i Lean, for å optimalisere og automatisere deres leveranse og infrastruktur-prosesser. Som en del av dette arbeidet laget han i 2011 åpen kildekode prosjektet ConDep (condep.io), for å muliggjøre og forenkle full automatisering av infrastruktur og kontinuerlig leveranse på Windows plattformen.

Anders har lang erfaring som utvikler og arkitekt, med spesiell interesse for DevOps og kontinuerlige leveranse. Han skriver kode så ofte han kan, men er ikke redd for å se på prosess eller infrastruktur dersom det er det som skal til. Og selv om kode er gøy; er det først og fremst løsninger for brukere som oppnår noe i hverdagen som motiverer mest.

Ola Langnes-Øyen og Moquan Chen

Utdanningsdirektoratet og Bekk Consulting

Høringer – ”as a service”

Utdanningsdirektoratet har utviklet en løsning for gjennomføring av Høringer. Foredraget gir et innblikk i hvordan en smidig tilnærming, DevOps og bruk av skytjenester på kort tid har gitt brukerne et brukervennlig verktøy for effektiv gjennomføring av høringer. Men det er flere i Norge som gjennomfører høringer, og Utdanningsdirektoratet er åpne for at løsningen kan deles med andre.

Ola Langnes-Øyen er arkivleder i Utdanningsdirektoratet med ansvar for dokumentasjonsforvaltningen. I tillegg er han systemforvalter for Høringssystemet der han prioriterer brukernes endringsbehov og jobber med å realisere og dokumentere gevinstene av systemet. Ola har jobbet med dokumentasjon i offentlig sektor i over ti år. Etter å ha sett hvordan utdatert lovverk og tungvinte IT-systemer hindrer mer enn understøtter effektiv og god saksbehandling, er Ola aktivt på jakt etter andre metoder for å utvikle arbeidsstøtte. Høringssystemet er et eksempel på at også saksbehandlere i offentlig sektor kan få systemer som er brukervennlige og som tilpasses løpende ettersom behovene endres.

Moquan er ansatt i BEKK, og har de siste fire årene arbeidet for Utdanningsdirektoratet med ansvaret for utvikling og forvaltning av en portefølje av ni forretningskritiske systemer for seks ulike avdelinger. I prosjektet har han rollen som operativ prosjektleder, funksjonell rådgiver og UX-designer, og jobber til daglig med avdekking og spesifisering av brukerbehov, skjermdesign, prioritering av oppgaver/mål, akseptansetesting, måling av gevinstrealisering og teamledelse.

Torbjørn Moen og Cathrine Dannevig

prosjektleder for fellesfunksjonalitet og funksjonelt ansvarlig i Oslo kommune og prosjektleder ITAS-teamet i Oslo kommune fra Knowit

Skalering av DevOps i Oslo kommune

Dette erfaringsforedraget beskriver Oslo kommunes DevOps-reise fra de begynte med DevOps i 2008 og hvordan de har skaleringsutfordringer rundt denne metoden å jobbe på.

Knut Haugen, Marius Berntsberg og Ørjan Ommundsen

utvikler,  Amedia Utvikling og systemkonsulenter, Redpill Linpro

Mikrotjenester på boks

Amedia Utvikling og Redpill-Linpro har i samarbeid satt opp Kubernetes i tre datasentre, spredd over to land, hvor vi i dag kjører over 70 applikasjoner, med opp mot 20 deployments til produksjon om dagen. Vi vil snakke om bakgrunnen for valget av Kubernetes, samarbeidet mellom organisasjonene og implementasjon vi har i dag. Det blir raust med demonstrasjon.

Knut er fagansvarlig for Devops og verktøy i Amedia Utvikling og jobber mye med automatisering, deployment, overvåking og applikasjonsmetrikker. Han har lang erfaring som utvikler fra en rekke forskjellige bransjer, både som konsulent og ansatt. Han har hatt ansvaret for kubernetes-implementasjonen i Amedia Utvikling.

Ørjan har de siste seks årene vært ansvarlig for drift av Amedias løsninger hos Redpill-Linpro. Han har tidligere hatt det samme ansvaret for andre mediekunder hos Redpill-Linpro. Marius har delt driftsanvaret av Amedia hos Redpill-Linpro med Ørjan de siste fem årene. Begge har lang erfaring som driftskonsulenter i tett samarbeid med utviklere, og er alltid på utkikk etter nye måter å lage løsninger som fungerer godt for begge leirene i Devopsland.

Johannes Brennstrom

Solution Architect, Red Hat

Technology is not enough to make DevOps work

But it´s essential to succeeding at DevOps. Red Hat has worked closely with customers and partners to bring advanced technology to the enterprise at low risk. Let's listen to customer cases, lessons learned and how to not just provide a technical platform for Dev concerns but also for Ops that works across footprints, industries and geographies.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn