Hoveddel Side topp

Bjørn Erik Thon

Direktør, Datatilsynet

Lagring, skyen og personvern

Bjørn Erik Thon gir deg rammene og gode råd for hvordan du unngår personvernfellen. Han vil snakke om skyen og hva som skal til for at det er tillatt å bruke slike tjenester. I tillegg vil Thon komme inn på safe-harbour-avgjørelsen og hvordan man nå kan overføre data lovlig til USA.

Bio:
Bjørn Erik Thon har vært direktør i Datatilsynet siden august 2010. Han har vært særlig opptatt av hvordan personvern og teknologi kan spille sammen, og ser fram til at EU får på plass et nytt, modernisert regelverk. Thon har vært forbrukerombud i ti år, dommerfullmektig, advokatfullmektig og politisk rådgiver i Justisdepartementet. Han har også hatt en rekke tillitsverv i Venstre, bl.a. nestleder i Oslo Venstre og valgkampleder i Oslo. Thon har utgitt flere bøker, nå sist biografien Den amerikanske presidentens norske datter – Olga Wilsons dobbeltliv ( Gyldendal – 2014). Han er 51 år og bosatt i Oslo.

Anne Stensrud Hognestad

IT-Direktør, Norsk Rikstoto

Norsk Rikstoto – live i skyen

Hvor stod vi? Hvor er vi på vei? Det er mange valg i våre hverdager. Det er mange parallelle prosesser. Det er mange krav. Det er mange ønsker og det er mange hensyn. Hvordan bidrar Purity på vår reise? For oss er det viktig å sikre tap av data og ha en tjeneste med  minst mulig nedetid.  Vårt samarbeid med Purity lever opp til disse kravene, og gir oss den forutsigbarhet og kvalitet vi ønsker å levere til våre kunder og stiftere. Hognestad ønsker å dele sine tanker og vurderinger med deg -  få et innblikk i før – under og videre fremover.

Bio:
Anne Stensrud Hognestad har jobbet som IT-direktør i Norsk Rikstoto i 1,5 år. Før det jobbet hun som digital direktør i Posten og Bring konsernet.

Peter Nomme og Njål Wogn-Henriksen

CTO og Operations Manager, 99X

Nattesøvn-as-a-service

Digitalisering øker fallhøyden for IT sjefen og gjør konsekvensene av et varig bortfall av IT tjenestene utenkelige. Hvor lenge kan din virksomhet overleve uten? 99X skisserer utfordringene dagens virksomheter møter, og presenterer hvordan de har valgt å sikre nattesøvnen for en finanskunde gjennom georedundans og beredskap-as-a-service.

Kjell Rune Øyrås

Hvordan hjalp Backupteknologi Elkjøp med å selge flere vaskemaskiner?

Dette var spørsmålet som IT avdelingen til Elkjøp spurte seg selv da de skulle oppdatere sin eksisterende backupløsning. Svaret var enkelt – backup kunne ikke bidra til å øke salget. Dette var bakgrunnen for at Elkjøp valgte å outsource jobben, og heller kjøpe backup som en tjeneste.

I februar 2014 ferdigstilte Elkjøp prosessen, og valgte Backup as a Service løsning i skyen. Snart to år senere deler Oddbjørn Erlimo, Team Leader Infrastructure Operations i Elkjøp, sine erfaringer med BaaS-løsningen. Hvorfor outsourcet Elkjøp, hva slags skyteknologi valgte de, og hva slags praktiske konsekvenser har valget hatt for Elkjøp de siste årene?

Bård E. Jacobsen og Ajamal Ali

Teknologidirektør, Marcello Consulting og Head of Business Services, Technology, Nordic Choice Hotels

Grønnere lagring med ekstrem ytelse

Nordic Choice Hotels(NCH) er et av Nordens største hotellkonsern med 184 hoteller og 13 000 medarbeidere i Skandinavia og Baltikum. Selskapet markedsfører kjedene Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Collection Hotel og Clarion Hotel, samt 11 frittstående hoteller. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001. Deres bookingsystem, Cenium,  er bygget opp rundt Microsoft Navision og kjører på et Microsoft SQL cluster. Da NCH i 2010 valgte Marcello Consulting som ny driftsleverandør var et av behovene en ny høyende lagringsløsning som kunne bidra til økt effektivitet for sluttbrukere gjennom høyere ytelse, redundans og skalerbarhet. 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn