Hoveddel Side topp

Du kan laste ned presentasjonene ved å trykke på tittelen til hvert foredrag.

Roger Johnsen

Administrerende direktør, Norsk senter for informasjonssikring

"Digitalisering og cyberkriminalitet"

Forutsetningene for nasjonal verdiskaping og vår felles velferd er i betydelig grad basert på forventede gevinster fra en vellykket digitalisering av både offentlig og privat sektor. Nytten av cyberteknologien er soleklar. Samtidig ser vi derimot at en stadig økende cyberkriminalitet forsyner seg grovt av lasset. Hva bør norske myndigheter og IKT-sektoren gjøre for å sikre tilliten til digitaliseringsarbeidet?

Om foredragsholder:
Johnsen har lang ledererfaring og har jobbet med informasjonssikkerhet og cyberoperasjoner de siste 15 årene.

Han hadde i 2001 ansvar for utvikling av Forsvarets cyberforsvarskapasitet, og fra 2005 tiltrådde Johnsen som den første sjefen for Forsvarets senter for beskyttelse av kritisk infrastruktur.

I 2009 ble han utnevnt til sjef for Forsvarets ingeniørhøgskole, som utdanner spesialister på drift av militære IT- og kommuniaksjonssystemer.

Johnsen har også tjenestegjort i den internasjonale stabiliseringsstyrken i Afghanistan, samt deltatt med å sette opp felles nordisk styrkebidrag i Sudan. Johnsen har utdannelse fra Forsvaret og mastergrad fra NTNU. 

Sondre Andersen

Senior konsulent, Technet Consulting

«Høy sikkerhet på mobile enheter kombinert med gode brukeropplevelser»

Er det mulig å gi brukerne mulighet til å velge hvilken enhet de selv vil ta i bruk, for å bidra til mer effektive og fornøyde brukere, samtidig som man overholder selskapets regler og sikring av bedriftens innhold på enhetene? Se demo av hvordan brukernes opplevelse vil være på mobile enheter, i tillegg til administrasjonsgrensesnitt til XenMobile.

Systemkonsulent med hovedfokus på applikasjonsvirtualisering, Citrix terminalserverløsninger, VDI løsninger og Microsoft løsninger. Bred erfaring med Citrix løsninger for små og mellomstore bedrifter og tilrettelegging og distribusjon av applikasjoner til terminalserver og klienter. Erfaring som prosjektleder og som deltaker i større prosjekter.

Morten Tandle og Anne Gjesdahl

Morten leder FinansCERT og Anne er ansvarlig for salg og markedsføring hos Maestro Soft AS, samt produktspesialist hos Signant. 

«Sikre digitale tjenester i praksis»

Hva er sikkerhet, hvordan håndterer vi det og hvilket forhold bør vi ha til det?
Bankene og andre BankID-brukersteder har allerede over 10 års erfaring med sikre digitale tjenester.

Morten vil fortelle litt om hva som går/kan gå galt (sikkerhetsbrudd), og forsøke å oppsummere erfaringer med å holde bankenes digitale tjenester sikre med BankID. 

Morten leder FinansCERT som ble etablert som nordens første dedikerte sektor-CERT for finans høsten 2013. Han er siv.ing. og MBA, og har lang erfaring med IT og informasjonssikkerhet, inkludert operativ krise- og hendelseshåndtering fra digitale tjenester i bank/finans.

«Sikker elektronisk signering av avtaler»

Foredraget er i kombinasjon med sikker elektronisk signering med BankID fra Signant.

David Karlsen og Arne Halsteinslid

David: Senior Konsulent, Commercial Data Servers AS
Arne: Systemarkitekt, Commercial Data Servers AS

«Er du sikker? Endpoint management i praksis»

Hva gjør du når antall klienter vokser til hundrevis eller tusenvis, og mange av disse kun sporadisk er tilknyttet nettverket ditt? Når det enkle blir komplekst vil oversikt, kontroll og riktig automatiseringsnivå være helt essensielt. Med utgangspunkt i MøllerGruppen vil vi snakke om muligheter og realiteter innen datasikkerhet i et av Norges største driftsmiljøer

David Karlsen jobber som seniorkonsulent hos CDS med Radia Client Automation som fagfelt. Han har allsidig erfaring fra IT-bransjen innenfor drift og utvikling. I tillegg har han jobbet mye med prosjekt- og forretningsutvikling.

Arne Halsteinslid er utdannet sivilingeniør innen Computer Systems Engineering og jobber som Radia Client Automation systemarkitekt hos CDS. Han har designet og implementert Radia Client Automation-løsninger hos store norske bedrifter siden 1995.

Håkan Persson og Mats Andersson

Håkan: Head of Scandinavian Product Management, Rittal
Mats: Marketing Director, Lefdal Mine DC

«Løsningen for fremtiden - i dag!»

Industrialisation secures the flexibility of future demands such as safety, scalability, efficiency and rapid deployment.
This in combination with a unique geographical position and the preconditions for vital supplies gives the realisation of an EMP secure mountain hall in the middle of green surplus power production with unlimited reliable cooling.

Tore Larsen Orderløkken

Direktør med konsernansvar for Security, Quality & Risk management i EVRY

«Det digitale trusselbildet: sårbarheter og tiltak»

EVRY presenterer resultatene fra en ny sikkerhetsundersøkelse som er gjennomført blant sikkerhetsansvarlige i norske bedrifter. Undersøkelsen viser at utfordringene står i kø og det må jobbes med tiltak på en rekke områder samtidig.

Tore Larsen Orderløkken er direktør med konsernansvar for Security, Quality & Risk management i EVRY. Han har tidligere vært adm. direktør i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS). Før han overtok som leder av NorSIS i 2006, jobbet Orderløkken 15 år i forsvaret og 7 år i næringslivet. Han har arbeidet innen forsvarets kommunikasjons- og kryptosystemer, med fysisk og logisk informasjonssikkerhet i et internasjonalt konsern. Han har en master innen informasjonssikkerhet fra Høgskolen i Gjøvik, og en bachelor innen Telematikk i tillegg til en rekke kurs innen informasjonssikkerhetsområdet.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn