Hoveddel Side topp

Foredragsholderne blir oppdatert fortløpende

Vil bærekraftsrapportering faktisk bidra til endret atferd hos bedrifter?

Hans Ellefsen – direktør teknologi, innovasjon og bærekraft, Regnskap Norge

Utviklingen innen bærekraftsrapportering går i riktig retning, men blir virksomhetene virkelig drevet til å endre seg for å bli mer bærekraftige, bli sirkulære og mer lønnsomme? Bruk av teknologi spiller en avgjørende rolle i det grønne skiftet, ikke bare for å lage bærekraftsrapporten, men også for å løpende følge med på vesentlige parametere. Hvordan påvirker virksomheten min omgivelsene, og hvordan påvirker skiftende rammevilkår min virksomhet (dobbel vesentlighet).  Den årlige bærekraftsrapporten er en fot i bakken, men hvordan bør jeg analysere og justere meg underveis i året? Store virksomheter skal rapportere om sin bærekraft i et felles europeisk elektronisk rapporteringsformat (ESEF), men bør ikke alle kunne gjøre det? 

Hans Ellefsen er medforfatter til bøkene "Regnskap og økonomistyring i sirkulære virksomheter" og "Innovasjonsboka - fornyelsens kunst".  Han er styreleder i Nordic Sustainability Reporting Standard (NSRS) og var medlem av verdipapirlovutvalget ved utredningen av innføring av CSRD i norsk rett.  Han har tidligere vært partner i både PwC og EY innen revisjon, risikostyring og teknologi.

Teknologi i bærekraft – løsning eller problem?

Hedvig M. Vasbotten Rosenvinge – Manager, Belief Group

Engasjert rådgiver innen bærekraft (eller som hun kaller det: fornuftig forretningsdrift) og forvaltning for selskaper. I Belief har hun et særskilt ansvar for arbeidet med finansbransjen, og jobber tett på investorer for å bistå deres arbeid med bærekraft internt og mot deres porteføljeselskap - noe som gjør hun eksponert for en rekke forskjellige bransjer. De siste årene har hun blant annet jobbet tett med flere selskap i IT-bransjen, og har erfart hvor lite det snakkes om bruk av data og det fotavtrykket digitaliseringen gir – selv om det også gir mange bærekrafts-relaterte muligheter! Hun har bakgrunn fra Capgemini der hun arbeidet med mange store norske selskap på deres digitaliseringsreise, før hun ønsket å dypdykke mer i de bærekraftsrelaterte utfordringene mange står ovenfor når de må ta forretningsmessige og strategiske valg. I arbeidshverdagen bidrar hun til opplæring hos sine kunder, implementering av bærekraft i strategier, utvikling av kalkuleringsmetoder, implementering av initiativer og mye mer – alt for å øke effektivitet og bærekraft på en og samme tid.

Fra lineær til sirkulær økonomi med 3stepIT

Truls Buchar – salgsdirektør, 3stepIT Norge

Verden er i ferd med å gå tom for råmaterialer. I 2023 ble det estimert kastet EE-avfall tilsvarende vekten av over 16,5 Eiffeltårn daglig, og vi nordmenn er blant verstingene i verden. Vi må gå vekk fra forbrukssamfunnet med bruk og kast, og tilnærme oss en sirkulær modell med reparasjon, ombruk og gjenbruk.

Can IT have a transformative role within corporate sustainability?

Þóra Jónsdóttir – Director of Sustainability, Advania Iceland (or within the Advania Group)

IT has an opportunity to reduce environmental impact, optimize resource efficiency, and foster sustainable practices. Technology can and should be a part of the solution when it comes to sustainability. How has Advania integrated this thinking into the culture and business strategy and what challenges are we facing today?

Þóra Jónsdóttir serves as the Director of Sustainability at Advania Iceland and has been a member of the Advania Group's sustainability team for the past four years. In her role, Þóra has been instrumental in fostering a sustainability culture within Advania Iceland. She has spearheaded efforts to set SBTi validated greenhouse gas (GHG) emission reduction targets and promote equality within the organization. Additionally, she has played a pivotal role in aligning Advania's product offerings with the sustainability journeys of its customers, thereby extending their impact beyond internal operations.

Hvordan vekte 30% på bærekraft ved innkjøp?

Christian Tangene – Seniorrådgiver for grønne anskaffelser, DFØ
Theodor Gjelsten – Sustainability Advisor, Atea

Sitter du med ansvar for anskaffelse av IT i din virksomhet, og syns det er krevende å lykkes med 30 prosent vekting av miljøkriterier? Christian Tangene, seniorrådgiver for grønne anskaffelser i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), og Theodor Gjelsten, bærekraftrådgiver i Atea, gir deg sine beste tips for å sørge for at du lykkes.

Christian Tangene er en engasjert seniorrådgiver som har spesialisert seg på å fremme miljøvennlige IKT-innkjøp i offentlige virksomheter i Norge. Med sin tverrfaglige bakgrunn innen kvantitativ miljøanalyse og samfunnsvitenskap er han særskilt opptatt av effektive klima og miljøtiltak, og han bruker sin ekspertise til å skrive veiledninger, arrangere workshops og holde foredrag for offentlig og private sektor. I tillegg bidrar han til implementering av klima- og miljøkrav i de statlige fellesavtalene innen IKT-området.

Theodor er bærekraftrådgiver i Atea, et av Nordens ledende IT-selskaper. Han er lidenskapelig opptatt av sirkulærøkonomi, miljø og virksomheters samfunnsansvar. Theodor leder flere av Ateas bærekraftinitiativer og brenner for både hvordan vi kan gjøre IT-bransjen mer bærekraftig, men også hvordan IT, IT-ansvarlige og teknologer spiller en avgjørende rolle i det grønne skiftet og dermed skape bærekraftseffekter med bruk av IT. Med sitt sterke engasjement og dedikasjon jobber han for å integrere bærekraft i alle aspekter av Ateas virksomhet – som blant annet har fått bemerkelser av Ecovadis, Corporate Knights Global 100, og Financial Times Climate Leaders for sitt arbeid.

Risikostyring, due diligence og bærekraft:

Hva skjer med CISO-rollen når bærekraft og risikostyring blir et lederansvar? Hvordan jobbe med bærekraft på tvers og samtidig styrke CIOenes rolle i virksomhetene?

Iselin Paulsen – Head of Business Development, Radar Norway

  • Innsikter fra Radars nordiske rapporter og analyser, inkl CISO/CEO- styreinnsikter, som viser hvilke utfordringer og muligheter CISO/virksomheter står ovenfor og prioriteringer.
  • Bærekraft, modenhet og resilience/motstandskraft: Tekniske, organisatoriske og regulatoriske drivkrefter som ramme for CISOene fremover.
  • Strategisk mulighetsrom for CISO: Bærekraft og risikostyring som lederansvar og inn i styrerommene.


Foredragsholder er Iselin Paulsen, 45 år, Head of Business Development i Radar Norway. Hun har over 25 år med erfaring fra politikk, samfunnsutvikling, bærekraft, CSR og forretningsutvikling, fra politikk, bedrift- og organisasjonsliv, hvorav de siste 8 år fra IT-selskaper i Norden. Hun har også hatt bærekraftsansvar i regnskaps- og IT-konsernet ECIT, der hun leverte de første due diligence-rapportene for både konsernet og 11 datterselskaper ihht Åpenhetsloven og også Likestillingsloven. Hun ledet også arbeidet med etableringen av Code of Conduct både internt og på leverandørsiden. Hun har vært nordisk kommunikasjonssjef i flere store virksomheter, og hun har også skrevet flere rapporter om norske og nordiske virksomheters utfordringer og muligheter innen motstandskraft. Paulsen rådgir norske, nordiske og globale virksomheter både innen analyse og strategi innen fagene bærekraft, risikostyring/resilience og modenhet i organisasjoner, og holder foredrag innen disse fagområder i Norden. Paulsen er også styreleder i Stiftelsen ASTA.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn