Hoveddel Side topp

Foredragsholdere blir oppdatert fortløpende.

Hvorfor overdriver vi energibehovet til datasentre?

Bjørn Rønning - daglig leder, Norsk Datasenterindustri

Innlegget tar for seg mange seiglivede myter og misoppfatninger om energibehovet og energiforbruket til datasentre, og rydder opp i begrep og størrelser knyttet til vekst i energiforbruket i datasentre. Norske datasentre står i dag for om lag 1TWh årlig forbruk, som utgjør ca 0,8% av det norske energiforbruket. 

Avmystifisering av arbeidsplasser i skyen

Espen Bjanes - Vice President Sales Norway & Europe, Green Mountain

Norge trenger flere bein å stå på enn olja fremover. Norges regjering la frem verdens første nasjonale datasenterstrategi i 2018. Denne strategien bærer nå frukter, og Norge står på vippen til å  bli en viktig eksportør av datakraft til verden. Det betyr at mange spørsmål blir brennaktuelle:

  • Jobber det noen der oppe i skyen?
  • Hva er en tradisjonell industriarbeidsplass kontra en prosessarbeider i et datasenter? Er den ene «bedre» enn den andre?
  • Skal man elektrifisere arbeidsplasser som allerede eksisterer, eller skal man satse på nye arbeidsplasser, eller skal man gjøre begge deler?
  • Hvordan skal man prioritere bedrifter som trenger tilgang på elektrisitet? Hva er reglene i dag?
  • Må man velge mellom tradisjonell industri og IKT-industri – eller går det an å satse på begge deler?

Paneldebatt – Datasentre i det grønne skifte

ledet av Kjetil Ertnæs - seniorrådgiver, Norsk Datasenterindustri 

Deltakere:
Harald Næss - NSM
Bjørn Rønning - Norsk Datasenterindustri
Christopher Frenning - Microsoft
Anders Løvøy - Computerworld

I den siste tiden har datasentrene stått midt i stormen hvor sikkerhet, strømforbruk og hva som produseres i datasentrene har vært hovedingrediensene. Hvilke betydning har datasentrene og hvordan kan vi sikre optimale rammebetibńgelser og forutsigbarhet?

 - Hva definerer vi som et datasenter og hvordan skille kritisk IT produksjon fra industriell produksjon av krypto valuta?
- Hvordan kan vi sikre at datasentre får tilgang og prioritet til strøm når de trenger det?
- Hvilke sikkerhet og ESG parametere er naturlig å vurdere ved anskaffelse av datasenter kapasitet?

Fremtidens løsninger for hybride og offentlige skytjenester

Bjørn Anders Jørgensen - senior Solution Architect, Dell Technologies 

I samarbeid med hyperscalere og andre partnere har Dell Technologies løsninger for hybrid og multi-cloud infrastruktur, både i datasenteret, i skyen eller nærme skyen.
Vi tar en rask oversikt over hva som er tilgjengelig i dag og i nærmeste fremtid.

Bjørn er en løsningsarkitekt med bred erfaring som konsulent, rådgiver og tjenesteleverandør. Fra implementering av virksomhetkritisk infrastruktur på datasenteret til operasjonalisering av skytjenester hos lokale skyleverandører.

Det digitale Norge – Sikkerhet i norske datasentre

Mats Andersson - CMO, Lefdal Mine Datacenter

Verden er i forandring og vi har igjen fått ett nytt trusselbilde. Norge trenger en godt beskyttet infrastruktur. Datasentre har blitt en viktig del av denne.

Hva gjør norske myndigheter? Hva gjøre norske datasentre? Lefdal Mine Datacenter har bygget og drifter ett av Nordens sikreste datasentre. Hva innebærer det og hvorfor er slike løsninger bra for den digitale fremtiden til Norge?

En solid grunnmur for digital innovasjon

Henry Hagnäs - Lead Architect og ekspert på de norske datasenterregionene i Microsoft Norge

Han er informatiker med 20+ års erfaring i IT bransjen, mer enn 5 år i Microsoft og en reise fra startup til internasjonal industrileder bak seg. Han er lidenskapelig opptatt av innovasjonskraften som kommer med skyteknologi, og problematikken rundt hvordan vi benytter både skyen og nye teknologier på en etisk riktig, sikker og bærekraftig måte. Når han ikke bygger datasentre og jobber med hardware i verdens største programvareselskap, baker han surdeigsbrød til en sulten familie på fem, brygger kaffe, og fikser sykler.

Microsoft har etablert seg med fire datasenterregioner i Norge, og leverer hyperskala skytjenester til titusenvis av norske bedrifter. Frenning forklarer viktigheten av datasentre for det norske samfunnet, hvorfor skytjenester er mer enn fysiske datasentre, og hvordan dette øker innovasjonskraften til alle norske virksomheter.

Sikkerhet i det hybride datasenteret

Alexander Holden - Seniorkonsulent - Teamleder Nettverk & Sikkerhet, Atea Norge
Lars Eidsten - System Engineer Manager, Fortinet

Mange av Fortinet´s kunder beveger seg ut ifra "on-prem". Noen går public cloud, andre "leier et rack" og går hybrid. Sammen med Atea tar vi frem eksempler som fokuserer på sikkerhet, skalerbarhet og automasjon i sammenhengen. 

Alexander jobber til daglig som Seniorkonsulent/Teamleder i Atea Norge, og har lang erfaring med nettverk og sikkerhet i mange kundesegmenter.
Han besitter dybdekompetanse på Fortinet sine løsninger, og har jobbet med implementasjon av disse i alt fra mindre bedrifter til store komplekse implementasjoner hos internasjonale kunder og i kritisk infrastruktur.
Med en gjennomgående interesse for sikkerhet, spesielt innen teknikk og operasjonell teknologi sammen med over 15 år i IT har Lars opparbeidet seg en bred erfaring ved å snakke med kunder om daglige sikkerhets utfordringer.

Data Management in Hybrid Multi-Cloud Architectures

Erik de Jager - Direktør salg og forretningsutvikling, Kyndryl
Petter Sveum - Chief Architect, Veritas Technologies LLC

Data er kjernen i den digitale virksomheten. I dag finnes data overalt, og å administrere dem effektivt i en hybrid multiskyverden blir både kostbart og komplekst. Det er ikke lett å velge riktig arkitektur og driftsmodell mens du beholder smidighet, fleksibilitet, sikkerhet og effektivitet og uten å ende opp med siled operasjoner og øyer med data. Kyndryl og Veritas er her i dag for å vise deg veien for en trygg reise som vil bygge opp virksomheten din på best mulig måte.

Erik er direktør for salg og forretningsutvikling og er en del av ledergruppen i Kyndryl Norway. Han har mangeårig erfaring fra it-bransjen, blant annet som salgsdirektør i Basefarm og IST Group. Erik har jobbet med drift av komplekse løsninger i over 15 år og vært kommersiell VP for datasenter i Basefarm i 3 år.

Petter Sveum has been designing and building storage, data protection, high availability, and disaster recovery solutions for over 20 years.  He started working with Veritas in 2001 and now serves as the International Chief Architect, engaging with a broad range of customers and partners, advising on best practices for data protection, service resiliency, and digital compliance, while they progress on their journey of digital transformation and cloud adoption.

Återbruk eller Återvinning - vilket ansvar har branschen?

Lorant Stenberg - Head of Commercial, Iron Mountain Nordics

Hur gör du för att skydda affärskritiska tillgångar, ta tillvara på deras potential och samtidigt minska ert miljöavtryck?

· Skydd av fysiska och digitala tillgångar
· Digital transformation från ax till limpa - vilka kritiska milstolpar finns i hanteringen av data under hela livscykeln?
· Finns det dolda värden i tillgångar som kan bidra till att göra verksamheten mer framgångsrik?

Hvilket ansvar har eiere av datasentre for verdiskapning i området de opererer i?

Halvor Bjerke - CEO Nordics at STACK EMEA

Bjerke became Chief Executive officer for STACK EMEA – Nordics in March 2022 having previously held the position as Chief Operating Officer for STACK EMEA -Nordics since 2019 and before that, positions as Head of Operations and Operation Director Norway. Prior to STACK, Bjerke worked in IT and operations roles for several high-profile businesses such as IBM Bluemix, DNB, Amedia Technology and Capgemini.

Halvor is focused equally on the growth of new business and in ensuring the highest standards of delivery to existing clients. Passionate about the need to create more sustainable digital infrastructure, Bjerke is helping to drive STACK’s sustainability agenda and is a regularly sought after speaker at national and international events and media contributions.

Orange Business og Lenovo med felles fokus på bærekraft i alle ledd

Michael Storrøsten, VP Datacentre og Espen Riis Andersen - Orange Business Service
Espen Hjertø, Managing Director - Lenovo Global Technology

Orange Business bistår virksomheter med å effektivisere og modernisere prosesser gjennom rådgivning og drift av virksomhetskritiske IT-løsninger, samt co location levert gjennom egne datasentre i Norge.  I forbindelse med etablering av datasentrene er det høy fokus på bærekraft og energieffektive løsninger.  For effektiv drift samarbeides det tett med Lenovo på å bygge effektive driftsløsninger, og samtidig bruke mindre strøm til kjøling og drift av utstyret.  For Orange Business er det også viktig med gode avhendingsløsninger, både for å sikre at data ikke kommer på avveie og at det resirkuleres mest mulig av utstyr.
Orange Business og Lenovo presenterer sammen hvordan man har møtt kravene, både fra markedet, og sine egne interne målsetting gjennom bevisst arbeid mot felles mål.

Netto Null - hva betyr dette for oss?

Anne Cathrine Edstrøm - Business Development Director Datacenter,  Huawei Norway

Startet i Huawei i april 2022 og har jobbet i IT bransjen i +25 år innenfor administrasjon og salg.  

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn