Hoveddel Side topp

Cybersikkerhet i en usikker tid

Gullik Gundersen - underdirektør og nestleder for Nasjonalt cybersikkerhetssenter i NSM

I en skjerpet sikkerhetspolitisk situasjon er cyber bare et av flere mulige virkemidler som kan brukes for å skade våre nasjonale sikkerhetsinteresser. Verdiene i det private næringsliv har fått større betydning enn på lenge og er et krevende landskap preget av lange komplekse verdikjeder – og vi vet at trusselaktører stadig utnytter digitale sårbarheter. Cybersikkerhet er derfor viktigere en noen gang for individer, virksomheter og samfunnet i stort – og  sikkerhetsstyring generelt og cybersikkerhet spesielt må på styrets dagsorden.

Gullik Gundersen har tidligere ledet Felles cyberkoordineringssenter.
Han har lang erfaring med cybersikkerhet og personvern, har tidligere arbeidet i Datatilsynet og er utdannet jurist fra Universitet i Oslo.

IT-sikkerhet – teknologi eller kultur?

Odin Johannessen – direktør, NSR - Næringslivets Sikkerhetsråd

Teknologien griper om seg på stadig flere områder. Utviklingen går fort, og det kan være krevende å henge med både med hensyn til trusler og tiltak for å beskytte seg mot dem. Men er det bare teknologi som kan hindre trusselaktørene i å nå sine mål? Og må man ha dyp teknologisk forståelse for å oppnå tilstrekkelig digital beskyttelse? Dette innlegget vil belyse at det er flere enn bare den teknologiske faktoren som må være ivaretatt for å ivareta IT-sikkerhet i samfunnet.

Generalmajor Odin Johannessen var sjef for den norske Hæren da han avsluttet sin militære tjeneste i 2019 og startet som direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd. Han har også blant annet ledet Operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben, Brigade Nord, Krigsskolen og Telemark bataljon, og har erfaring fra og ledet norske avdelinger under NATO operasjoner i Afghanistan og Bosnia-Herzegovina. Odin Johannessen er utdannet ved Krigsskolen og Forsvarets Høgskole i Oslo, Försvarshögskolan i Stockholm og US Army War College, Carlisle, Pennsylvania.

På tide å slutte å skylde på brukerne

Pål Aaserudseter – Security Engineer, Check Point

Vi har for dårlige passord, klikker på alt av lenker og blir utsatt for phising, omgår sikkerhet fordi det er tungvint. Må det være sånn?

I foredraget snakker Pål om hvordan sikkerhet må bli mer brukervennlig og hvordan kunstig intelligens kan hjelpe til.

Pål har lang og bred erfaring fra IT-bransjen og har jobbet med store globale løsninger for de største bedriftene i landet både lokalt og på internasjonalt nivå. 

Forandret trusselbilde, ressursmangel og større kompleksitet. Hvordan får du din IT-kabal til å gå opp?

Andre Honningsvåg - Sales Director, Fortinet

I dette innlegget kommer vi til å fokusere på hvordan du som IT-ansvarlig kan sikree at du har et sterkt forsvar av din virksomhet, samt overholder compliance og myndighetskrav som f.eks NIS2, samtidig som du også har en infrastruktur som muliggjør at dine ansatte kan fokusere på viktige oppgaver istedenfor brannslukking.

André Honningsvåg har vært i IT-bransjen i snart 10 år, og har bred erfaring med å rådgi flere av norges største kunder rundt IT-sikkerhet og nettverk.

Med fokus på compliance og plattformstankegang, samt bakgrunn fra både nettverk og sikkerhet, så er André en sterk spiller når det kommer til å motarbeide siloer i IT-bransjen.

Den stadig økende Cybertrussel situasjonen - slik kan du redusere risiko for cyberangrep

Sigrun Hansen Bock, Head of Cyberesecurity, Tietoevry Connect Norway vil gi deg noen konkrete ideer om hvordan du raskt kan tilpasse deg den stadig økende cybertrussel situasjonen vi befinner oss i.

Her løftes opp temaer som:

  • Krigen i Ukraina og generell aggresjon mot Vesten utgjør forretnings- og IT-risikoscenarier
  • Politisk og demokratisk ustabilitet setter samfunn, enkeltpersoner og organisasjoner i kritiske situasjoner der tilliten utfordres
  • Pandemien fikk oss til å bli mer mobile ved å ta i bruk nye digitale måter å jobbe på, noe som har åpnet for utfordringer med cyber trusler

Cyber Resiliency as a Service

Lars Evensen – Enterprise Architect, Kyndryl Norway
Petter Sveum – Chief Architect, Veritas Technologies LLC

How prepared are you for a cyber-attack? We know that this is a complex and difficult challenge to manage. Strengthen your cyber resilience posture and minimize the impact of cyber incidents by having experts on hand. Kyndryl have developed a new Purpose-built cyber resilience service for fast, reliable, and scalable recovery in hybrid multi-cloud environments using the data management and cyber resiliency tools from Veritas.

Norsk:
Hvor forberedt er du på et nettangrep? Vi vet at dette er en kompleks og vanskelig utfordring å håndtere. Styrk din motstandsdyktighet og minimér virkningen av cyberhendelser ved å ha eksperter tilgjengelig. Kyndryl har i sammarbeid med Veritas utviklet en ny formålsbygget cyber resilience tjeneste for rask, pålitelig og skalérbar gjenoppretting i hybride multi-skymiljøer.

Lars Evensen har jobbet med data-beskyttelse I over 20 år, de siste årene som Lead Architect for Resiliency Services i Kyndryl. Han jobber for å hjelpe kundene sikre de kritiske dataene på den best ivaretar deres behov.

Petter Sveum has been designing and building storage, data protection, high availability, and disaster recovery solutions for over 20 years.  He started working with Veritas in 2001 and now serves as the International Chief Architect, engaging with a broad range of customers and partners, advising on best practices for data protection, service resiliency, and digital compliance, while they progress on their journey of digital transformation and cloud adoption.

Trenger IT sikkerhet å være vanskelig?

Alexander Ervik Johnsen – Senior Sales Engineer, Arctic Wolf Networks

Er det mulig å få kontroll på IT sikkerhet, på en enkel måte? Og det til en forutsigbar pris? Samtidig, som man har tilgang på riktige ressurser, som jobber for deg igjennom hele kundeforholdet?

Alexander Ervik Johnsen har over 25 års fartstid fra IT-Bransjen. Han har bred erfaring fra komplekse løsninger både i data senteret og i skyen. Alexander skal snakke om hvordan alle disse forskjellige løsningene og leverandørene, som en typisk kunde besitter, potensielt kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Lær også om hvordan Arctic Wolf syr alle dine eksisterende løsninger sammen, for å få kontroll på it sikkerhet.

Seks grunner til hvorfor dagens tilnærming til operasjonell sikkerhet ikke fungerer - og hvorfor Automatisering og AI er løsningen

Magnus Vyrje – Regional Sales Manager for Norge og Island i Palo Alto Networks

Dagens trusselbilde blir stadig mer komplekst, med nye trusselaktører som stadig dukker opp for å utnytte den økende angrepsflaten. Mens sikkerhetssenteret (SOC) har vært et pålitelig verktøy for å forsvare seg mot disse angrepene, står det ikke lenger opp til oppgaven. 

Samtidig anslås det at i 2030 vil det mangle 4100 personer med IT sikkerhetskompetanse i Norge. Samspillet mellom teknologi og mennesker blir derfor enda viktigere i tiden fremover. I dette foredraget vil Magnus se nærmere på hvorfor kunstig intelligens, maskinlæring og automatisering er helt sentrale elementer innenfor operasjonell sikkerhet.

Magnus Vyrje er Regional Sales Manager for Norge og Island i Palo Alto Networks med fokus på Cortex, som er selskapets operasjonelle sikkerhetsplatform. I hans rolle er han opparbeidet seg en dyp forståelse for sikkerhetslandskapet i regionen. Magnus Vyrje har mer enn 10 års erfaring fra IT bransjen og jobber tett med kunder og partnere for å utvikle tjenestekonsepter innenfor operasjonell sikkerhet, kartlegge spesifikke sikkerhetsbehov samt anbefale tilpassede løsninger for å adressere disse behovene.

Hvorfor er brukeridentiteten viktigere enn noen gang tidligere?

Thommy Mikkelsen - IAM rådgiver og arkitekt Advania Norge AS

Tidligere har identitetsforvaltning vært preget av det å kunne forenkle administrasjon av brukere. Men endringer i arkitektuelle prinsipper og sikkerhetsutfordringer, gjør at det å sikre integriteten til identiteter samt det å ha større kontroll på hvem som kan gjøre hva når, er enda viktigere enn tidligere.

Thommy har jobbet med identitetsforvaltning og bruk av identiteter i IT-systemer siden 1999 og har fulgt trendene i et hundretalls IAM-prosjekter.

Staying Ahead of Today’s Attacks with AI that Knows You

Andreas Poulsen - Darktrace

Attempting to anticipate an attacker’s next move is an approach that has been stretched to the limit. To protect organizations today and tomorrow, we are required to not only shift our thinking, but shift how we approach security within the context of our business operations. In this session, Darktrace will share how thousands of organisations are incorporating AI into their organizational ecosystem to bolster operational resilience by preventing, detecting, and responding to attacks - empowering businesses to deliver business as usual, while staying one step ahead of attackers. 

Based from Darktrace’s office in Copenhagen, Andreas works with organisations across the Nordics to hardening their cyber defence systems through the use of self-learning AI.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn