Hoveddel Side topp

09.00 – 09.15

Computerworld-kollegaer Stig Øyvann og Jan Birkeland introduserer temaet for dagen.

Ved å se på tidslinjen til Tingenes Internett dykker Computerworld ned i begynnelsen på det som etter hvert har utviklet seg til å bli en teknologi med enorm påvirkningskraft. IoT er overalt rundt oss, men hvordan kan selskaper benytte seg av de mulighetene som ligger der, og samtidig unngå fellene?

09.15 – 10.00

Hvilke muligheter gir de nye IoT-mobilkommunikasjonsteknologiene NB-IoT og LTE-M?

Martin Nord, CTO i Com4 og Markus Grønstad, Senior IoT Solution Specialist i Com4

NB-IoT og LTE-M er 4G/5G standarder med attraktive egenskaper for en IoT-løsning. Vi vil i denne seansen gå gjennom disse egenskapene og viktige teknologivalg som må gjøres for å sikre god utnyttelse av disse. Vi viser eksempler på hvordan kommunikasjonsløsningen kan tilpasses IoT-applikasjoners krav til strømforbruk, dekning/inntrengning, sikkerhet, kommunikasjonsprotokoller og cloud-konnektivitet.

10.00 – 10.10

Pause

 

10.10 – 10.35

Tema: moduler for NB-IoT og LTE-M

Brian Conrad, Regional Sales Manager, Quectel og Patrik Larsson, Sales Director Nordics, Quectel

Hardware produsenten Quectel vil presentere sine nyeste moduler for NB-IoT og LTE-M, og gi innblikk i hvilke egenskaper de ulike modulene har mtp antenneteknologi, strømforbruk, støtte for mobilteknologier, størrelse med mer.

10.35 – 10.55

Erfaringer fra Bysyklene i Rogaland med mobilteknologien LTE-M

Audun Solheim, strategi- og utviklingssjef i Kolumbus

De elektriske bysyklene i Rogaland var unike på mange måter da de ble lansert i februar 2020. Som en av de første i verden har Kolumbus elektriske bysykler 100% integrert både teknisk og forretningsmessig i tilbudet sitt. Den nyeste mobilteknologien er en av faktorene som gjorde dette mulig.

10.55 – 11.10

Q&A session

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn