Hoveddel Side topp

Per-Morten Gullberg

 Avdelingsdirektør, Direktoratet for e-helse

Hvordan kan Test og kvalitetssikring være med på å understøtte et enklere helse-Norge?

Stig Fossum og ​Haavard Gulbrandsen

systemansvarlig App "RuterReise", Ruter AS og Seniorkonsulent i Webstep Partner AS

Mobile apps - gir spennende testutfordringer

Ruter vil gi deg et innblikk i hvordan de tenker test når de jobber med app'ene RuterReise og Ruterbillett. Hva gjøres av manuell og automatisert testing, begge apper leveres for native Android og IOS men automatisering strategien er allikevel forskjellig. I tillegg involverer de i stor grad sluttbruker, og gir dere et innblikk i hvordan hvordan de gjør dette. De har også sterkt fokus på å tenke forvaltning av automatiserte testsuites når konsulenten har "gått hjem".

Haavard  har jobbet med test og kvalitetssikring i mer enn 15 år med komplekse systemer og tjenester. Haavard har også svært god erfaring med testplanlegging og gjennomføring av test av mobile applikasjoner. Blant annet har NRK og Ruter hatt stor glede av hans kompetanse på området. Haavard bidrar også som styremedlem i fagruppen Software Testing i Den norske Dataforening.

Stig Fossum har god erfaring fra å lede store og små prosjekter. Som  prosjektleder  setter han pris på og oppmuntrer til personlig initiativ. Agile metoder står sentralt i alt han gjør!

Øyvind Christoffersen og Joakim Schweizer

Release Manager, Forsvaret og Senior Test Analyst, Sopra Steria

Én organisasjon, ett prosjekt, ett testverktøy – HP ALM i Forsvaret

Er du vant til å kunne tilpasse ditt testverktøy? Kan du regne med å starte med blanke ark i ett nytt prosjekt? Det er ikke alltid like lett i en av Norges viktigste organisasjoner hvor informasjonen i, og bruken av testverktøyet er gjennomtrengende uansett om du sitter i Forvaltning eller Prosjekt, om du er utvikler eller sluttbruker, eller om du er sivil eller militær. Noen utfordringer byr det på, men det er kanskje ikke bare ulemper heller? 

Joakim Schweizer er 31 år gammel og testleder i Sopra Steria med 7 års erfaring som teknisk tester og testleder, primært innen Telekommunikasjon og Nasjonal Sikkerhet. Utdannet innen serviceelektronikkerfaget, har han startet sin profesjonelle karriere med å gå gjennom gradene hos Telio Telecom og gått videre til Sopra Steria hvor han har jobbet i flere store prosjekter hos Forsvaret og senere også i forvaltningssammenheng.

Øyvind Christoffersen har 26 års erfaring fra IT-bransjen. Han er utdannet Cand Scient i informatikk ved Universitetet i Oslo og startet karrieren med forskning på bildekompresjon og nye teknologier for grafisk bransje. Senere med pre-sale av unix-maskiner og nettverksutstyr, og videre konsulent i Teleplan og nesten 14 år som konsulent i Accenture innen bank, telekom og offentlig sektor. Han har vært CTO/utviklingssjef i Espire og er nå Release Manager i Forsvarsmateriell.

Laila Sandbæk

sjefskonsulent i Sogeti

Test i Smidig

Erfaringer med test i ulike implementeringer av Smidig som fremgangsmåte for gjennomføring av leveranser. Hva fungerte? Hva fungerte mindre bra? Dette er en smidig presentasjon over temaet.

 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn