Tid: 29. oktober
Sted: Scandic Ørnen, Lars Hillesgate 18, Bergen. Sal: Kuling 2
Hotellet er lett tilgjengelig med tog samt bybanen. Det er enkelt å komme fra sentrum av byen til Flesland med flybussen.
Parkering:
Bygarasjen, Fjøsangerveien 4. Pris per time: kr. 24,-. Pris per døgn: kr. 150,-.
Programmet oppdateres fortløpende:
kl. 13.00
kl. 13.25
Computerworld ønsker velkommen ved redaktør Jan Birkeland.
kl. 13.30
Hva er viktig med digitalisering av skolen?
Foredragsholder: Øystein Berentsen, pedagogisk IKT-koordinator, Bergen kommune
Strategiske valg og utfordringer ved implementering av digitale støtteverktøy i læringsarbeidet.
Elevenes muligheter, tilgang og bruk av digitale støtteverktøy sett i lys av kommende fagfornyelse. Status, muligheter og utfordringer med spennende implementeringsarbeid i bergensskolen.
kl. 14.00
Mingling og besøk på stands
kl. 14.20
IT-innovasjon i klasserommet: Kan eSport og Gaming utfordre den klassiske pedagogiske læringsmodellen?
Foredragsholdere: Morten Holsve Johansen, Technology & Solutions Manager, Nordic region og Lars Angeltveit, Salgssjef Offentlig i Lenovo
eSport og Gaming er på full fart inn den norske skolen. Vet vi hva dette betyr og har vi en plan for å få mest ut av teknologien vi tilbyr? Vi i Lenovo rydder litt i mytene og presenterer løsninger på dette – og andre lure ting man kan gjøre i et klasserom ved hjelp av IT
kl. 14.50
Fagfornyelsen, hvor digital vil du være?
Foredragsholder: Kristian Harerud Aa, kommunikasjonsansvarlig, Gyldendal Norsk Forlag
I Gyldendals mange møter med elever, lærere og skoleledere ser vi en skole som endrer seg raskt, og hvor Fagfornyelsen i tillegg til digitaliseringen er tydelige pådrivere for endringen. Vi ser samtidig et stort mangfold i undervisningspraksis, og vi opplever at behovet for valgfrihet og fleksibilitet i skolen er stort. Skolestudio er vårt svar på reformene i norsk skole, Fagfornyelsen og digitalisering.
Kristian Harerud Aa er tidligere lærer, digitalpedagog, kurs- og foredragsholder, nå kommunikasjonsansvarlig i Gyldendal Norsk Forlag.
kl. 15.20
Mingling og besøk på stands
kl. 15.40
Dårlige digitale verktøy eller dårlige digitale lærere?
Foredragsholdere: Torgeir Nergaard Berg og Marte Syvertsen Fjeld, lærer og produktansvarlig og Hanne Karlsen, pedagog og produktansvarlig i KF
Når kan vi slutte å snakke om lærerens manglende kompetanse?
Læreren nevnes ofte som en propp i arbeidet med digitaliseringen av skolen. Er dette sant?
Kan det tenkes at andre har et ansvar? I hvor stor grad blir læreren inkludert i beslutningsprosessene?
Har vi læremiddelutviklere også et ansvar?
kl. 16.10
Du blir ikke en bedre sjåfør av å kjøpe deg ny bil!
Foredragsholder: Nils Viken, leder, itslearning Norge
Norske skoler er gode til å tilrettelegge for bruk ny teknologi. Vi kjøper maskiner til alle elever, digitale tavler, forskjellige dingser og masse programvare. Dessverre er vi ikke like flinke til å ta i bruk teknologien slik at de endrer eller støtter de prosessene som gir bedre og mer læring hos elevene.
Du blir ikke en bedre sjåfør av kjøpe deg ny bil, selv om teknologien kan hjelpe deg. Slik er det også med teknologi i skolen.
itslearning er av pionerne i norsk EdTech, og etter 20 år har vi mye erfaring med å hjelpe skoler med digital prosesser og fokusere mindre på digitale produkter. Vi deler noen konkrete eksempler på hvordan du kan bli en bedre lærer ved hjelp av digitale prosesser. Vi gir deg oppskriften som du kan bruke selv.
Nils Viken har jobbet med programvare siden 1995, og i itslearning siden 2008. Nils er opptatt av hvordan IT i skolen kan bidra til mer mestringsfølelse hos elever og gir en bedre læringsopplevelse.
kl. 16.40
Mat og mingling