Hoveddel Side topp

Tid: 31. oktober

Sted: Thon Hotel Kristiansand, Markensgate 39, 4612 Kristiansand. Møterom: Kvadraturen

Hotellet ligger lett tilgjengelig med Kristiansand jernbanestasjon 300 meter unna. Gågaten Markens ligger rett utenfor døren.

Parkering:
Parkering vegg-i-vegg med hotellet som eies og drives av Q-Park.
Det koster 175,- for 24 timer som betales direkte på automaten i garasjen.

Programmet oppdateres fortløpende:

kl. 12.00

kl. 12.25

Computerworld ønsker velkommen ved redaktør Jan Birkeland.

kl. 12.30

Change is good. You go first.

Foredragsholder: Ole Wongraven, rådgiver i Kristiansand kommune

Vi står midt i en teknologisk og pedagogisk revolusjon. Hvordan oppleves dette, og hvordan påvirker det elev, lærer, skole og skoleeier?

Endring er den nye konstanten, og alle parter i skolen er del av en ny virkelighet gjennom fagfornyelse, dybdelæring og en digital hverdag.

Ole Wongraven har bakgrunn som lærer i både barne- og ungdomsskolen, alltid med en nysgjerrighet for hva teknologi kan gjøre for læring og lærer. De siste årene har han jobbet som rådgiver i oppvekstdirektørens stab i Kristiansand kommune, med fokus på digitale systemer og kompetanser som legger til rette for forsvarlig drift og økt læring for alle.

kl. 13.00

Mingling og besøk på stands

kl. 13.20

Dårlige digitale verktøy eller dårlige digitale lærere?

Foredragsholdere: Marte Syvertsen Fjeld, lærer og produktansvarlig og Hanne Karlsen, pedagog og produktansvarlig i KF

Når kan vi slutte å snakke om lærerens manglende kompetanse?
Læreren nevnes ofte som en propp i arbeidet med digitaliseringen av skolen. Er dette sant?
Kan det tenkes at andre har et ansvar? I hvor stor grad blir læreren inkludert i beslutningsprosessene?
Har vi læremiddelutviklere også et ansvar?

kl. 13.50

Fagfornyelsen, hvor digital vil du være?

Foredragsholder: Kristian Harerud Aa, kommunikasjonsansvarlig, Gyldendal Norsk Forlag

I Gyldendals mange møter med elever, lærere og skoleledere ser vi en skole som endrer seg raskt, og hvor Fagfornyelsen i tillegg til digitaliseringen er tydelige pådrivere for endringen. Vi ser samtidig et stort mangfold i undervisningspraksis, og vi opplever at behovet for valgfrihet og fleksibilitet i skolen er stort. Skolestudio er vårt svar på reformene i norsk skole, Fagfornyelsen og digitalisering.

Kristian Harerud Aa er tidligere lærer, digitalpedagog, kurs- og foredragsholder, nå kommunikasjonsansvarlig i Gyldendal Norsk Forlag.

kl. 14.20

Mingling og besøk på stands

kl. 14.40

IT-innovasjon i klasserommet: Kan eSport og Gaming utfordre den klassiske pedagogiske læringsmodellen?

Foredragsholdere: Morten Holsve Johansen, Technology & Solutions Manager, Nordic region og Lars Angeltveit, Salgssjef Offentlig i Lenovo

eSport og Gaming er på full fart inn den norske skolen. Vet vi hva dette betyr og har vi en plan for å få mest ut av teknologien vi tilbyr? Vi i Lenovo rydder litt i mytene og presenterer løsninger på dette – og andre lure ting man kan gjøre i et klasserom ved hjelp av IT

kl. 15.10

Du blir ikke en bedre sjåfør av å kjøpe deg ny bil!

Foredragsholder: Nils Viken, leder, itslearning Norge

Norske skoler er gode til å tilrettelegge for bruk ny teknologi. Vi kjøper maskiner til alle elever, digitale tavler, forskjellige dingser og masse programvare. Dessverre er vi ikke like flinke til å ta i bruk teknologien slik at de endrer eller støtter de prosessene som gir bedre og mer læring hos elevene.

Du blir ikke en bedre sjåfør av kjøpe deg ny bil, selv om teknologien kan hjelpe deg. Slik er det også med teknologi i skolen.

itslearning er av pionerne i norsk EdTech, og etter 20 år har vi mye erfaring med å hjelpe skoler med digital prosesser og fokusere mindre på digitale produkter. Vi deler noen konkrete eksempler på hvordan du kan bli en bedre lærer ved hjelp av digitale prosesser. Vi gir deg oppskriften som du kan bruke selv.

Nils Viken har jobbet med programvare siden 1995, og i itslearning siden 2008. Nils er opptatt av hvordan IT i skolen kan bidra til mer mestringsfølelse hos elever og gir en bedre læringsopplevelse.

kl. 15.40

Mat og mingling

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn